Toti antreprenorii doresc sa aiba angajati de top la ei in companii, dar, oare, mai stiu sa il caute? Cu atat mai mult in zilele noastre, este din ce in ce mai important sa te tii la curent cu noile tendinte ale proceselor de recrutare, pentru ca, doar asa, vei fi in locurile in care potentialii tai angajati sunt.

Iata patru tendinte de actualitate, pe care nu trebuie sa le ignori.

  1. Foloseste retelele de socializare.

Aceasta idee are doua implicatii. In primul rand, foloseste-te de aceste retele pentru a-ti lansa anunturile de recrutare. Oamenii sunt foarte receptivi la aceste anunturi si ai reale sanse sa primesti foarte multe distribuiri. Astfel, anuntul tau va fi vazut de foarte multi oameni.

In al doilea rand, odata ce ai strans o baza de date de candidati, incepe procesul de selectie cautand prin profilele lor de pe aceste retele. Nu, nu te intereseaza faptul ca un proaspat absolvent are o poza pe Facebook de la o petrecere monstru din camin. In schimb, daca te vei uita in istoricul postarilor acestuia, vei intelege cate ceva despre atitudinea si personalitatea acestuia si, astfel, iti vei putea da seama daca se poate integra in compania ta.



  1. Ai grija ca locurile in care iti postezi anunturile sa fie optimizate pentru dispozitive mobile.

Multiscreening-ul este un concept de care, in prezent, trebuie sa tii cont cand vine vorba de absolut orice activitate online pe care o intreprinzi. Poate candidatul perfect pentru job-ul tau, a gasit anuntul pe un site neoptimizat pentru dispozitvele mobile. Cele mai mari sanse sunt sa iasa imediat de pe respectivul site. Astfel, l-ai pierdut.

  1. Promoveaza cultura organizationala.

Un foarte important aspect este faptul ca oamenii nu mai vor sa lucreze doar pentru salariu. Vor sa se alature unei misiuni, sa adopte niste valori, sa creada in niste obiective alaturi de colegi si de superiori. Astfel, lucreaza la cultura organizationala din compania ta, apoi promoveaz-o pe cat posibil in cadrul anunturilor de recrutare. Banalul “Vei avea ocazia sa te dezvolti alaturi de o echipa tanara si dinamica” nu este suficient.

  1. Transforma procesul de recrutare intr-o munca de echipa.

La fel ca in cazul primului punct discutat, si aici exista doua directii. In primul rand, tine cont de procesul de recrutare interna. Intreaba-ti personalul daca nu cumva cunoaste pe cineva potrivit pentru postul vacant din companie.



In al doilea rand, in momentul in care incepi interviurile, lasa si cativa posibili viitori colegi ai candidatului sa participe la intalniri. Echipa deja formata va sti, poate mai bine decat tine, daca o persoana este potrivita sau nu sa se alature.

Voi ce alte noi tendinte observati in procesele de recrutare?

Autor: Claudia Caraba