I) SCOPUL FOLOSIRII DATELOR PERSONALE DE CaTRE SC THE MARKERS CONSULT SRL

 

Compania SC THE MARKERS CONSULT SRL    colecteaza, inregistreaza, organizeaza, stocheaza, adapteaza, modifica, extrage, consulta, utilizeaza si, in unele cazuri, transmite datele dumneavoastra personale pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine feedback cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Citeste mai jos

Datele dumneavoastra personale pot fi folosite si pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile SC THE MARKERS CONSULT SRL,    precum si in scopuri de marketing.

Datele cu caracter personal colectate de catre SC THE MARKERS CONSULT SRL    se refera la: numele si prenumele utilizatorului, sexul, telefon/fax, adresa, e-mail, profesie, loc de munca, formare profesionala. in unele cazuri, cum sunt concursurile, SC THE MARKERS CONSULT SRL    poate solicita participantilor codul numeric personal, precum si seria si numarul actului de identitate.

 

1.  Marketing

 

in cazul in care aveti un contract cu SC THE MARKERS CONSULT SRL    este posibil sa va contactam pentru a obtine feedback cu privire la serviciul contractat, astfel incat sa imbunatatim calitatea acestuia.

De asemenea, daca v-ati exprimat acordul, SC THE MARKERS CONSULT SRL     va poate contacta pentru a va informa despre alte servicii la care nu sunteti abonat, dar care v-ar putea interesa. in plus, ati putea fi invitat la evenimentele organizate de catre SC THE MARKERS CONSULT SRL

Compania va poate contacta prin curier, telefon, e-mail sau fax. Aveti oricand dreptul de a ne comunica faptul ca nu mai doriti sa fiti contactati de catre SC THE MARKERS CONSULT SRL    prin mijloace caracteristice marketingului direct.

Compania SC THE MARKERS CONSULT SRL    colecteaza si actualizeaza informatii despre clientii servicilor si utilizatorii site-urilor sale, precum si despre furnizorii cu care interactioneaza in mod regulat si poate obtine aceste informatii fie direct de la dumneavoastra sau de la terte persoane.

 

2.  Informatia furnizata direct de catre utilizator

 

Se refera la datele dumneavoastra de contact furnizate pentru inregistrare, autentificare si detalii de plata, customer support, participare la evenimente, concursuri, chestionare de cercetare a pietei, dar si la detalii referitoare la interesele si obiceiurile dumneavoastra de consum.

De asemenea, pentru a spori gradul de securitate a datelor pe care le accesati, SC THE MARKERS CONSULT SRL    va poate solicita si adresa de IP de la care efectuati vizitele pe site-urile sale.

 

3.  Arhivarea datelor cu caracter personal

 

SC THE MARKERS CONSULT SRL    arhiveaza informatiile in bazele sale de date, cum sunt zonele de administrare ale site-urilor. Aceste informatii sunt pastrate si folosite de catre SC THE MARKERS CONSULT SRL    pentru a-si putea respecta termenii contractuali si pentru a putea furniza servicii noi si din ce in ce mai bune clientilor sai.

De asemenea, compania poate pastra datele utilizatorilor sai inregistrati, in conformitate cu legislatia romaneasca in vigoare, si dupa ce a incetat relatia contractuala dintre cele doua parti.

 

4.  Accesul la date cu caracter personal

 

Daca angajatorul s-a abonat la un serviciu in numele dumneavoastra, este posibil sa ii furnizam informatii despre folosirea serviciului respectiv. De asemenea, daca dumneavoastra sunteti persoana de contact dintr-o organizatie pentru furnizarea unui serviciu, este posibil sa trimitem datele mai multor angajati pentru accesarea serviciului respectiv.

 

5.  Accesul la datele cu caracter personal de catre terte persoane

 

SC THE MARKERS CONSULT SRL     poate vinde si poate sa inchirieze baze de date catre terti  daca v-ati dat expres acordul in acest sens.

Daca optati pentru folosirea datelor in comun cu alte site-uri sau servicii partenere SC THE MARKERS CONSULT SRL   , trebuie sa stiti ca acestea pot avea practici diferite de confidentialitate si de colectare a datelor, asupra carora SC THE MARKERS CONSULT SRL      nu are niciun control si nicio responsabilitate.

 

6.  Newslettere:

 

Unele dintre serviciile SC THE MARKERS CONSULT SRL    ofera utilizatorilor posibilitatea de a primi newslettere si alerte prin posta electronica sau cea clasica, existand posibilitatea ca utilizatorii sa poata opta oricand pentru varianta de a nu mai primi astfel de notificari, cu un singur click pe link-ul de dezabonare din newsletter/alerta.

SC THE MARKERS CONSULT SRL    nu este raspunzatoare pentru securitatea datelor trimise de catre dumneavoastra catre noi.

 

DREPTURILE UTILIZATORILOR conform Legii nr.677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare:

 

In contextul prelucrarii datelor cu caracter personal, utilizatorii au urmatoarele drepturi prevazute de Legea nr.677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare:

 

1.  Informarea persoanei vizate

 

Art. 12. – (1) in cazul in care datele cu caracter personal sunt obtinute direct de la persoana vizata, operatorul este obligat sa furnizeze persoanei vizate cel putin urmatoarele informatii, cu exceptia cazului in care aceasta persoana poseda deja informatiile respective:

a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;

b) scopul in care se face prelucrarea datelor;

c) informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; daca furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie si consecintele refuzului de a le furniza; existenta drepturilor prevazute de prezenta lege pentru persoana vizata, in special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;

d) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinand seama de specificul prelucrarii.

(2) in cazul in care datele nu sunt obtinute direct de la persoana vizata, operatorul este obligat ca, in momentul colectarii datelor sau, daca se intentioneaza dezvaluirea acestora catre terti, cel mai tarziu pana in momentul primei dezvaluiri, sa furnizeze persoanei vizate cel putin urmatoarele informatii, cu exceptia cazului in care persoana vizata poseda deja informatiile respective:

a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;

b) scopul in care se face prelucrarea datelor;

c) informatii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenta drepturilor prevazute de prezenta lege pentru persoana vizata, in special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;

d) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinand seama de specificul prelucrarii.

(3) Prevederile alin. (2) nu se aplica atunci cand prelucrarea datelor se efectueaza exclusiv in scopuri jurnalistice, literare sau artistice, daca aplicarea acestora ar da indicii asupra surselor de informare.

(4) Prevederile alin. (2) nu se aplica in cazul in care prelucrarea datelor se face in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica, ori in orice alte situatii in care furnizarea unor asemenea informatii se dovedeste imposibila sau ar implica un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat, precum si in situatiile in care inregistrarea sau dezvaluirea datelor este expres prevazuta de lege.

 

2.  Dreptul de acces la date

 

Art. 13. – (1) Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, in situatia in care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, impreuna cu confirmarea, cel putin urmatoarele:

a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute in vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele;

b) comunicarea intr-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor;

c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva;

d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;

e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, prevazut la art. 24, de a inainta plangere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului, in conformitate cu dispozitiile prezentei legi.

(2) Persoana vizata poate solicita de la operator informatiile prevazute la alin. (1), printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. in cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Citeste mai jos

(3) Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).

(4) in cazul datelor cu caracter personal legate de starea de sanatate, cererea prevazuta la alin. (2) poate fi introdusa de persoana vizata fie direct, fie prin intermediul unui cadru medical care va indica in cerere persoana in numele careia este introdusa. La cererea operatorului sau a persoanei vizate comunicarea prevazuta la alin. (3) poate fi facuta prin intermediul unui cadru medical desemnat de persoana vizata.

(5) in cazul in care datele cu caracter personal legate de starea de sanatate sunt prelucrate in scop de cercetare stiintifica, daca nu exista, cel putin aparent, riscul de a se aduce atingere drepturilor persoanei vizate si daca datele nu sunt utilizate pentru a lua decizii sau masuri fata de o anumita persoana, comunicarea prevazuta la alin. (3) se poate face si intr-un termen mai mare decat cel prevazut la acel alineat, in masura in care aceasta ar putea afecta bunul mers sau rezultatele cercetarii, si nu mai tarziu de momentul in care cercetarea este incheiata. in acest caz persoana vizata trebuie sa isi fi dat in mod expres si neechivoc consimtamantul ca datele sa fie prelucrate in scop de cercetare stiintifica, precum si asupra posibilei amanari a comunicarii prevazute la alin. (3) din acest motiv.

(6) Prevederile alin. (2) nu se aplica atunci cand prelucrarea datelor se efectueaza exclusiv in scopuri jurnalistice, literare sau artistice, daca aplicarea acestora ar da indicii asupra surselor de informare.

 

3.  Dreptul de interventie asupra datelor

 

Art. 14. – (1) Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit:

a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, in special a datelor incomplete sau inexacte;

b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi;

c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

(2) Pentru exercitarea dreptului prevazut la alin. (1) persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. in cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

(3) Operatorul este obligat sa comunice masurile luate in temeiul alin. (1), precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).

 

4.  Dreptul de opozitie

 

Art. 15. – (1) Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. in caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

(2) Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

(3) in vederea exercitarii drepturilor prevazute la alin. (1) si (2) persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. in cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

(4) Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate in temeiul alin. (1) sau (2), precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (3).

 

Exceptii ale prevederilor art.12, 13, 14 alin.3 si 15

 

Art. 16. – (1) Prevederile art. 12, 13, ale art. 14 alin. (3) si ale art. 15 nu se aplica in cazul activitatilor prevazute la art. 2 alin. (5), daca prin aplicarea acestora este prejudiciata eficienta actiunii sau obiectivul urmarit in indeplinirea atributiilor legale ale autoritatii publice.

(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile strict pentru perioada necesara atingerii obiectivului urmarit prin desfasurarea activitatilor mentionate la art. 2 alin. (5).

(3) Dupa incetarea situatiei care justifica aplicarea alin. (1) si (2) operatorii care desfasoara activitatile prevazute la art. 2 alin. (5) vor lua masurile necesare pentru a asigura respectarea drepturilor persoanelor vizate.

(4) Autoritatile publice tin evidenta unor astfel de cazuri si informeaza periodic autoritatea de supraveghere despre modul de solutionare a lor.

 

5.  Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

 

Art. 17. – (1) Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:

a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;

b) reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care o afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care intruneste conditiile prevazute la lit. a).

(2) Respectandu-se celelalte garantii prevazute de prezenta lege, o persoana poate fi supusa unei decizii de natura celei vizate la alin. (1), numai in urmatoarele situatii:

a) decizia este luata in cadrul incheierii sau executarii unui contract, cu conditia ca cererea de incheiere sau de executare a contractului, introdusa de persoana vizata, sa fi fost satisfacuta sau ca unele masuri adecvate, precum posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, sa garanteze apararea propriului interes legitim;

b) decizia este autorizata de o lege care precizeaza masurile ce garanteaza apararea interesului legitim al persoanei vizate.

 

6.  Dreptul de a se adresa justitiei

 

Art. 18. – (1) Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost incalcate.

(2) Orice persoana care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

(3) Instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru.

 

III) POLITICA DE CONFIDENtIALITATE

 

Compania SC THE MARKERS CONSULT SRL    este operator de baze de date cu caracter personal.

Compania SC THE MARKERS CONSULT SRL    respecta drepturile de confidentialitate ale clientilor si utilizatorilor sai si intelege sa protejeze datele personale ale acestora, in concordanta cu prevederile Legii nr. 677/2001 si ale actelor normative subsecvente acesteia.

Avand in vedere dispozitiile art.19 din Legea nr.677/2001, modificata, potrivit carora

(art.19) – „orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului sau a persoanei imputernicite, inclusiv persoana imputernicita, care are acces la date cu caracter personal, nu poate sa le prelucreze decat pe baza instructiunilor operatorului, cu exceptia cazului in care actioneaza in temeiul unei obligatii legale”,

Compania SC THE MARKERS CONSULT SRL    isi asuma obligatia de a aplica masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala.

Pentru implementarea masurilor tehnice si organizatorice necesare pentru pastrarea confidentialitatii si integritatii datelor cu caracter personal, operatorul SC THE MARKERS CONSULT SRL va respecta cerintele  minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal elaborate de autoritatea de supraveghere potrivit stadiului tehnicii utilizate in procesul de prelucrare si de costuri, astfel incat sa se asigure un nivel de securitate adecvat in ceea ce priveste riscurile pe care le reprezinta prelucrarea, precum si in ceea ce priveste natura datelor care trebuie protejate.

In acest sens, cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal acopera urmatoarele aspecte:

 

CONTACT

 

SC The Markers Consult SRL

CUI: 32016153

J40/8896/2013

contact@portalmanagement.ro