Acesta reprezinta partea a treia a articolului intitulat „10 greseli de gestionare a timpului care iti scad productivitatea”. Pentru a citi prima parte acceseaza link-ul: 10 greseli de gestionare a timpului care iti scad productivitatea

Pentru partea a doua acceseaza link-ul: 10 greseli de gestionare a timpului care iti scad productivitatea – partea a doua

Citeste mai jos

  1. Esecul in eliminarea distragerilor

Desi majoritatea platformelor social media ne permit sa comunicam mult mai usor, ele sunt si cauza principala a faptului ca suntem distrasi in viata profesionala, dar si in cea personala.

Fie ca este telefonul care suna incontinuu, sau  sunt notificarile din chat, acesti factori iti intrerup continuitatea in munca si iti scad productivitatea. Opreste toate notificarile  atunci cand lucrezi la ceva foarte important pentru o ora sau doua si vei vedea cum timpul de lucru scade in timp ce calitatea creste.

 

  1. Estimarea gresita a timpului necesar pentru o sarcina

Una dintre cele mai comune capcane in care cad oamenii ambitiosi si impulsivi este sa evalueze gresit timpul si energia necesara de care au nevoie pentru a termina o anumita sarcina. Acest comportament se intalneste foarte des la persoanele care au o parere mult prea buna despre abilitatile lor de a tine lucrurile sub control.

Daca ti se intampla si tie sa faci astfel de erori, Kimberly Medlock (experta in antrenarea productivitatii) are o solutie. Ea sugereaza sa iti notezi timpul pe care tu il consideri necesar unei sarcini, iar apoi sa il dublezi. De exemplu, daca ai impresia ca o sarcina iti va lua 20 de minute, aloca in program 40 de minute pentru acea activitate, doar pentru a fi in siguranta.

Citeste si:  Inainte sa te declare cineva lider, este bine sa fii deja unul!

 

  1. Multitasking

In incercarea de a deveni cat mai buni in ceea ce facem, se intampla sa cadem in capcana multitasking-ului. Din punct de vedere teoretic, multitasking-ul este vazut ca nivelul de lucru pe care orice om trebuie sa il atinga. In practica, executarea mai multor lucruri in acelasi timp nu te face sa fii mai productiv. Rezultatul incercarilor tale de a economisi timp in acest fel se finalizaeaza de multe ori prin o obtine un rezultat complet opus fata de ceea ce ti-ai propus.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In concluzie, multitasking-ul nu este pentru oricine, deci ai mult grija atunci cand esti tentat. Oricand iti permit circumstantele, concentreaza-te pe un singur lucru si fa-l cat de bine poti.

In curand ultima parte