Mare parte din angajati se straduiesc sa consolideze relatii puternice cu colegii de munca sau cu clientii, ceea ce nu este un lucru rau. Insa niciodata nu trebuie sa uiti de relatia pe care trebuie sa o construieti cu seful tau.

Daca iti doresti o marire de salariu, sa ocupi un loc mai bun in companie sau, pur si simplu, sa capeti referinte bune pentru urmatoarele locuri de munca, cu siguranta, ar trebui sa stii cum sa-ti impresionezi seful, cate putin, in fiecare zi.

Citeste mai jos

Exista, intr-adevar, lucruri mari pe care le poti face, cum ar fi implicarea in proiecte mai ample, un program de lucru mai lung, insa sunt si mici lucruri pe care le poti face in fiecare zi, ce il vor impresiona.

Iata, deci, 10 modalitati prin care iti poti uimi seful:

Vino la munca la timp

Este cu adevarat uimitor cat de des lipsesc unii angajati de la munca. Vin mai tarziu, pleaca mai devreme ori isi iau zile libere fara sa anunte din timp. Prin simplul fapt ca esti punctual si te dedici programului de lucru, vei fi observat.

Arata initiativa

In momentul in care apar proiecte noi sau sarcini, arata-ti interesul vis-a-vis de ele. Nu astepta sa iti fie delegate task-uri, implica-te mai mult si nu lasa pe altcineva sa faca treaba pe care o poti realiza chiar tu.

Contribuie eficient

Incearca sa fii persoana care ofera idei noi si solutii bune pentru diversele probleme care apar. Incearca sa te documentezi si sa aduci un plus de informatii relevante pentru situatiile dificultati. Cu sigutanta vei fi apreciat si observat. Si, cel mai important, vei arata ca iti pasa si ca esti loial locului de munca – ceea ce ne duce la urmatorul punct.

Fii loial

Un angajat trebuie sa-si respecte locul de munca. Este de datoria lui sa fie loial, indiferent de industria in care lucreaza sau de pozitia pe care o ocupa. Daca esti loial si ceea ce faci este in interesul companiei, al sefului tau si al echipei tale, vei castiga mult respect din partea lor. Incearca sa faci ceea ce trebuie, indiferent de ce se intampla in jurul tau.

Comunica intr-un mod pozitiv

Este intotdeauna o idee buna sa transmiti pozitivitate in biroul tau. Acest lucru implica sa pastrezi pentru tine comentariile negative, barfele sau alte obiceiuri care nu-ti fac cinste. Fii mereu gata sa oferi un zambet, un sfat sau o opinie intr-un mod pozitiv. Nu contribui la negativitate in momentul in care apare o problema, ci fii o influenta buna, concentrandu-te pe rezolvari.

Citeste si:  Transportul cu autocarul oferă multe avantaje – Nicio călătorie nu este plictisitoare!

Citeste mai jos

Incearca sa-i cunosti pe cei din jur la un nivel personal

Daca lucrezi cu un sef dispus sa discute deschis si simti ca ar fi benefic pentru tine sa creezi o legatura mai profunda, fa-o. Nu e valabil doar pentru sef, ci si pentru ceilalti colegi din echipa. Daca la inceput, veti discuta subiecte banale, precum vremea, stiri sau trafic, in timp poti aborda si subiecte mai substantiale cu acestia. Intr-adevar, trebuie sa te asiguri ca si ei sunt disponibili sa te cunoasca, altfel vei deveni insistent.

Fa ceea ce promiti ca faci

Daca vei spune ca finalizezi un proiect intr-un anume timp, asigura-te ca si o faci. Daca iti asumi responsabilitatea pentru anumite sarcini, fa tot posibilul sa le finalizezi la timp. Astfel, vei demonstra ca esti o persoana de incredere si ca iti pot fi inmanate proiecte mai ample, mai importante.

Nu sta pe telefon tot timpul

Timpul de lucru este timpul de lucru. Bineinteles, nu spune nimeni ca nu poti sa dai mici mesaje importante, sa preiei apeluri daca este necesar sau sa iti folosesti telefonul in pauze. Dar, daca stai o bucata prea mare din timp pe Facebook sau vorbind cu prietenii, cu siguranta vei fi observat de colegi si de sef. Iar asta nu iti face o imagine buna. Evident, este valabil si in sedinte. Daca urmeaza sa intri intr-un meeting important, mai bine iti pui telefonul deoparte.

Fii gata sa-ti impartasesti realizarile si obiectivele pe termen lung

Este bine ca seful tau sa iti cunoasca realizarile, dar mai ales obiectivele pe care le ai, pentru a-si da seama de implicarea si ambitia ta. Asa ca, tine o lista cu toate obiectivele pe care ai reusit sa le atingi si cu ceea ce doresti sa iti dezvolti pe viitor, iar cand ai ocazia, impartaseste-le cu superiorii.

Ajuta cu entuziasm

Normal, nu trebuie sa te supraincarci cu prea multa munca. Dar daca ai timp liber, incearca sa iti ajuti coechipierii cu proiectele lor sau pe seful tau daca acesta cauta sprijin. Daca apare ceva suplimentar pe care poti si iti doresti sa il faci, nu evita sa te implici. Nu numai ca vei castiga experienta valoroasa, dar si respectul si admiratia sefului.