A avea o minte deschisa este mereu in capul listelor care prezinta pasii spre o viata mai fericita, dar pe cat de simplu pare conceptul in teorie, pe atat de complicat se prezinta in practica.

Citeste mai jos

Ce ii face pe cei deschisi la minte sa fie in felul acesta? Iata cateva trasaturi comune ale acestei clase carismatice.

  1. Ei sunt in stare sa accepte!

Abilitatea de a vedea un lucru din mai multe puncte de vedere ii confera unui om abilitatea de a accepta si a intelege mult mai mult. De exemplu: poti sa spui despre un adolescent rebel ca „face umbra pamantului degeaba” sau ca este un tanar care nu este inteles de societate. Este o diferenta foarte mare aici, desi se refera la aceeasi persoana.

 

  1. Ei sunt in stare sa imbratiseze schimbarea

Oamenii descuiati sunt mereu deschiși spre schimbare, deoarece ei privesc oportunitatea care se afla in spatele schimbarii, pe cand unui om incuiat ii este foarte greu sa incerce ceva nou.

 

  1. Ei au un nivel ridicat de curiozitate

Oamenii deschisi la minte au o predispozitie naturala spre cunosatere si simt mereu nevoia sa afle mai multe informatii. Ei nu judeca o idee noua atunci cand este prezentata, deoarece accepta faptul ca nu cunosc toate aspectele ei. Ei prefera sa invete si sa descopere lucruri noi continuu.

 

  1. Ei sunt dispusi sa incerce lucruri noi

Aceasta este una dintre cele mai clare caracteristici ale unei minti deschise. Cei inchisi spun in general lucruri precum: „eu nu merg in locuri de genul” sau „nu am sa incerc niciodata asa ceva”. Oamenii deschisi, in contrast, sunt mereu dispusi sa incerce lucruri noi.

Citeste si:  Sfaturi de viata pe toate drumurile

 

  1. Ei nu judeca

Oamenii deschisi sunt dispusi sa asculte pe cineva fara sa il judece sau sa ajunga la anumite concluzii inainte ca acesta sa termine de vorbit. Datorita acestei calitati, categoria de oameni descuiati este cea mai potrivita atunci cand ai nevoie sa sa ceri un sfat.

 

In curand partea a doua.