Pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, lansarea unei afaceri poate insemna mari batai de cap. Inainte de a face acest pas trebuie sa te documentezi bine, asa ca, venim in ajutorul tau cu 15 sfaturi care cu siguranta te vor ajuta.

 

 1. Asuma-ti riscuri

Una din cele mai interesante parti din a fi antreprenor este fiorul si bucuria de a vedea daca functioneaza ceva.

 

 1. Foloseste-te de cold emailing

Fa-o cu incredere! Incerca sa vezi o oportunitate in orice. De multe ori, aceasta reprezinta singura cale de a ajunge la surse importante, fiind o tehnica la care apeleaza chiar si antreprenorii care nu detin neaparat o afacere la inceput de drum.

 

 1. Tine un jurnal cu toate ideile tale

Noteaza-ti orice idee iti trece prin minte. Notand lucrurile pe care le gandesti, le vei constientiza mult mai bine si in acest fel vei fi mult mai aproape de a le pune in practica.

 

 1. Fa networking

Un cerc social adecvat te poate ajuta sa evoluezi mult mai repede. Networking-ul este una din cele mai eficiente metode de a lua contact cu oameni ce au mai multa experienta decat tine, care au ajuns deja la succesul dorit si de la care poti invata.

 

 1. Discuta cu persoanele apropiate

Cu siguranta exista persoane in viata ta care iti sunt alaturi tot timpul. Intalneste-te cu acele persoane, discuta si invata din parerile si ideile acestora.

 

 1. Fii deschis catre sfaturi

Ascultarea sfatului potrivit poate fi de mare valoare, atat pentru afacerea ta cat si pentru viata personala.

 

 1. Nu asculta orice sfat

Fii deschis si asculta sfaturile celor din jur, insa ai grija sa selectezi ceea ce este benefic pentru tine si afacerea ta ghidandu-te dupa propriul instinct.

 

 1. Lucreaza cu oamenii care iti plac

Este foarte imporatant sa faci acest lucru. Daca nu iti plac oamenii cu care lucrezi, nu vei reusi sa iti maximizezi oportunitatile si sa prosperi.

Citeste si:  10 greseli de gestionare a timpului care iti scad productivitatea - partea a patra

 

 1. Deconecteaza-te

Atunci cand iti place ceea ce faci si iti doresti din tot sufletul sa obtii cele mai bune rezultate, este usor sa te inchizi intr-o camera si sa lucrezi zi si noapte. Insa nu uita ca si creierul tau are nevoie de odihna. Deconectarea iti reimprospateaza gandirea, lucru care poate fi necesar in rezolvarea unor probleme importante.

 

 1. Ai grija de sanatatea ta

Nu uita ca sanatatea este cea mai importanta. Poti fi cea mai de succes persoana din lume, acest lucru nu va conta daca nu ai sanatate.

 

 1. Invata in fecare zi

Antreprenoriatul presupune, pe langa altele, rezolvarea multor probleme. Vei invata cum sa le faci fata invatand cate ceva din lucrurile care ti se intampla in fiecare zi.

 

 1. Folosete-te de LinkedIn

LinkedIn este un instrument foarte eficient in afaceri. Poti sa socializezi cu aproape oricine, sa citesti postari interesante de pe bloguri si sa iti scoti in evidenta experienta si realizarile prin intermediul profilului tau.

 

 1. Citeste orice

Dedica-ti o parte din timp pentru a citi bloguri, ziare, reviste, carti. Poti citi si chestii care nu au neaparat legatura cu afacerea ta. Asta te va face sa te simti mai inteligent, mai cultivat, si de ce nu, chiar mai atractiv.

 

 1. Indrazneste sa ceri ajutor

Lasa deoparte mandria. Antreprenoriatul este dificil atunci cand incerci sa faci asta de unul singur. Cere ajutor. Oamenii vor respecta dorinta ta de a invata si de a fi umil. Vei fi surprins de ceea ce se poate intampla atunci cand pui intrebari.

 

 1. Nu renunta niciodata

Orice antreprenor, de-a lungul carierei sale, va avea parte atat de succes cat si de esec. Daca nu reusesti cu o idee, pune in practica alta si mergi mai departe.