Piata antreprenoriatului s-a deschis foarte mult catre aria online-ului. 2016 A fost boom-ul care a dat startul si a consolidat noile trenduri in afaceri.

Aproximativ tot ceea ce inseamna PR si reclama s-a mutat in mediul online datorita accesibilitatii si vitezei cu care se propaga informatia. Prin prisma acestui lucru au luat fiinta idei de afaceri, interesante. care raman la fel de actuale si in 2017.

Cum de 2016 a dat startul noilor trenduri in afaceri?

Raspunsul este „Retele de socializare” si „Cercetare stiintifica”. In 2016 chiar si in Romania s-a observat o crestere simtitoare in comertul online. Aceasta incredere sporita survine in urma campaniilor mari, create de branduri recunoscute mondial

Citeste mai jos

Daca inainte majoritatea campaniilor online se desfasurau pe Facebook si Twitter, in 2016 a inceput sa se foloseasca masiv si Instagramul. Branduri precum : National Geographic, Coca-Cola Argentina, Asos,  Teatrul de Opera si Balet din Paris au printre cele mai populare campanii de Instagram. Exista branduri care s-au construit practic prin campaniile Instagram.

Tocmai de aceea, un nou trend in antreprenoriat este axarea pe consultanta in campaniile de Instagram.  Aplicatia are peste 400 milioane de utilizatori, toti iubitori de fotografii artistice si haioase. Chiar si in 2017  Instagram-ul ramane o unealta eficace in marketing . Un profil bine realizat poate face pe, aproape, oricine sau orice popular. Un exemplu concret ar fi pisica PrincessMonsterTruck care are 166 milioane de urmaritori. Un numar de urmaritori deloc de ignorat pentru o afacere la inceput.

Platformele dedicate problemelor de sanatate ale femeiilor.

Din 2015 a inceput demararea campaniilor de responsabilizare a femeilor in privinta problemelor de sanatate grave. In 2016 aceste campanii au devenit populare pentru ca foarte mult timp aceste probleme au fost catalogate tabu. In 2016 a luat avant curentul care desecretizeaza problemele feminine si vorbeste deschis despre sanatate, acceptare, iubire si incredere in sine pentru femei.

Citeste si:  4 idei de afaceri profitabile pentru anul 2017

Acest curent a creat nisa platformelor dedicate sanatatii femeilor. Platforme care au ca scop sa ajute femei din toate categoriile sociale sa se mentina sanatoase.

Testing

Domeniul IT este relativ nou aparut pe piata dar este indispensabil pentru domeniul afacerilor actuale. Problema este ca fiind o nisa in plina dezvoltare implica aparitia multor probleme inca nedocumentate. Programatorii trebuie sa gaseasca permanent solutii la situatii neasteptate. Tocmai de aceea sunt la mare cautare oameni care sa testeze programe si aparate in curs de lansare.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Idei de afaceri

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Una dintre cele mai bune nise pentru crearea unei afaceri, in acest moment, este o firma care se ocupa specific cu testarea programelor, site-urilor si aparaturii in curs de lansare.