Continutul unui site, fie ca vorbim de un blog sau de un magazin online este ceea ce atrage useri sau ii impinge la a inchide pagina si a nu mai reveni pe site. Desigur, exista mai multe lucruri care atrag si mentin interesul unui om pe site-ul tau. Incepand de la interfata grafica, care este la randul sau un pilon in castigarea increderii oamenilor, pana la structurarea propriu-zisa a continutului pentru a crea o experienta a userilor cat mai placuta.

Dar intre atractia pe care o creeaza vizualul, experienta placuta creata de asezarea elementelor si informatiilor in pagina este continutul si informatiile pe care le ofera. In ultima instanta, ceea ce pastreaza un user pe site-ul tau si il face sa se intoarca este informatia pe care o oferi.

Citeste mai jos

Asadar, atunci cand structurezi informatiile, incearca sa pastrezi aceste 3 aspecte caracteristice unui continut credibil pentru userii tai.

Oameni cauta lucruri cu care sa rezoneze, iar pe site-ul tau tot din dorinta de a gasi ceva care sa ii ajute ajung. Este adevarat ca decizia finala ramane totusi userilor, insa daca incerci sa le oferi o experienta cat mai placuta si folositoare incearca sa ai continut diversificat, dar care sa atinga urmatoarele puncte:

   • Transparenta – emisiunea „How is made” are succes pentru ca se bazeaza pe un lucru de neintrecut: curiozitatea umana. Fiecare om este curios cum sunt create produsele pe care le foloseste, cine sunt oamenii din spatele lor etc. Incearca pe cat posibil sa pui pe site video-uri, imagini si texte din spatele scenei.

 

   • Accesibilitatea – oamenii relationeaza cel mai bine cu oameni. Atunci cand oferi afacerii tale un chip uman, experiente reale, palpabile se vor simti nu doar mult mai intrigati sa iti foloseasca site-ul, serviciul sau produsul, dar se vor simti imbiati sa interactioneze cu ceva cu care pot relationa. In definitiv, dintre Ai-ul Siri al Iphone-ului si un om tu cu cine ai alege sa comunici?
Citeste si:  10 reguli ale marketingului pe retelele de socializare

 

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

 • Portal Management Marketing Online

  Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

   • Educatie –  Curiozitatea, nevoia de a ne imbunatati si de a invata sunt prezente constant in vietile noastre, deci si a userilor tai. Ofera un continut de calitate, educativ din nisa in care activezi tu. Experienta ta este interesanta pentru toti cei care recurg la serviciile tale. Asadar, un insight, una dintre tehnicile sau strategiile folosite de tine sunt mai mult decat bine venite sau atractive pentru userii tai.