63% dintre oamenii de succes sunt mari amatori de carti axate pe dezvoltare personala. Fie ca citesc sau asculta carti audio, in timp ce lucreaza, acestia sunt concentrati pe carti din lumea stiintei, nisa in care activeaza si bineinteles psihologie, sociologie si tot ce se leaga de  autodezvoltare. Un om informat este un om de succes, mai ales intr-o lume in care zicala ” informatia este putere”, este extraordinar de reala.

 

3 Carti de dezvoltare personala recomandate de Bill Gates

 

Citeste mai jos

Bill Gates a creat topul cartilor lui preferate de dezvoltare personala, pentru a raspunde celor care ii pun mereu intrebarea „ce sa fac pentru a imi dezvolta cariera?”

1. „I contain multitudes the microbes within us and a grander view of life „- Ed Yong

Bill Gates spune ca este o carte minunata pentru cei care isi doresc sa evolueze in viata, pentru ca iti schimba perceptia asupra vietii si grandorii ei. Mai exact, te invata sa privesti mai clar microsistemul tau interior, haosul si complexitatea corpului tau, dar te face sa observi si cat de complex este totul in jurul tau. In plus, aceasta carte aduce dupa sine inovatie in lumea medicinei.

2. Seveneves by Neal Stephenson

O carte surpinzatoare, care te face sa gandesti in ansamblu si pe termen lung. O carte, care fara indoiala te pune sa iti pui intrebari legate de viata, de atitudinea ta in fata situatiilor extreme si inevitabile. Sau, asa o deschise Bill Gates.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

3. Sustainable Materials  with both eyes open de Julian M. Allwood and Jonathan M. Cullen

Subiectul dezbatut in carte este risipa de materiale, la nivel de industrie. Bill Gates nu este strain de ideea de reciclare, insa nu a luat in considerare cat de multa risipa exista la nivel industrial, cat de multe lucruri se pot refolosi din obiecte care par distruse. Un exemplu clar, este cel al unui frigider. Chiar daca el nu mai raceste cum ar trebui sau chiar deloc, otelul si aluminiul sunt inca foarte bune.

Reutilizarea materialelor poate avea un impact major in industrie, mai ales la capitolul preturi. In acelasi timp, extrapolata, informatia din carte poate fi usor aplicata si in viata reala. Cum sa reutilizezi orice fel de material care te poate ajuta sa progresezi, in loc sa il risipesti pentru ca pare inutilizabil?