Te intrebi oare cum reusesc vedetele tale preferate sa afiseze mereu un zambet alb si stralucitor, care sa le puna trasaturile fetei si mai mult in evidenta, infrumusetandu-le semnificativ chipul? Aceasta intrebare devine si mai pregnanta cu atat mai mult cu cat te gandesti ca multe dintre aceste vedete nu au chiar cele mai sanatoase obiceiuri, o parte din ele fumand la ordinea zilei. Si cum este binecunoscut faptul ca fumul de tigara ingalbeneste dintii, te intrebi inca o data, cu o oarecare frustrare sau curiozitate, cum reusesc totusi aceste persoane sa-si mentina o dantura de un alb impecabil. Raspunsul este simplu si probabil ca-l intuiai deja: este vorba despre fatete dentare, aplicate pe suprafata dintilor naturali.

 

Iar din acest raspuns decurg, mai departe, cel putin alte 3 intrebari despre fatete dentare la care cauti raspuns in cazul in care intentionezi si tu sa urmezi un astfel de tratament de estetica dentara. Asadar:

 

  1. Ce sunt mai exact fatetele dentare si cand sunt acestea recomandate?

Procedura de fatetare consta, practic, in aplicarea unor foite foarte fine din ceramica pe suprafata dintilor naturali, care este in prealabil partial slefuita. Astfel, vei obtine o dantura cu un aspect frontal perfect atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Situatiile in care poti apela la fatete dentare sunt foarte diverse:

– dinti patati, colorati neuniform sau inchisi la culoare;

– dinti abrazivi, tociti din cauza bruxismului;

– dinti ciobiti sau fracturati, cariati sau cu tratamente inestetice;

Citeste mai jos

– dinti inghesuiti sau care sufera de malpozitii, cum ar fi strungareata etc.

 

  1. In functie de ce criterii se aleg fatetele dentare?

Acestea se aleg intotdeauna in functie de cazul fiecarui pacient in parte, fiind vorba de un tratament 100% personalizat. In acest caz, specialistul in fatete dentare iti va prezenta un plan de tratament elaborat, care va avea in vedere detalii legate atat de forma si lungimea fatetelor, cat si de culoarea acestora. „Avem un cuptor special pentru ceramica, in care se poate arde stratul final al fatetei, care da acel luciu cu aspect natural si prin care putem sa oferim diferite nuante in functie de dantura pacientului, astfel incat in final sa obtinem o dantura estetica, nu de un alb exagerat si artificial”, precizeaza Dr. Ionut Leahu, medic stomatolog si fondatorul Clinicilor Dr. Leahu Bucuresti – Pitesti – Timisoara.

Citeste si:  Cum sa ai grija de noii tai adidasi Nike Air Max de barbati

 

  1. Care este procesul de aplicare a fatetelor dentare?

Odata stabilite toate detaliile legate de forma, dimensiunea si culoarea fatetelor, urmeaza aplicarea acestora printr-un proces deosebit de minutios, care include:

– scanarea digitala a dintilor, pentru a stabili cat si daca acestia trebuie slefuiti;

– pregatirea dintilor care trebuie imbracati cu fatete dentare;

– scanarea dintilor din nou;

– efectuarea designului pe calculator, pentru ca pacientul sa vada cum va arata lucrarea finala;

Citeste mai jos

– realizarea fatetelor din material ceramic integral, 100% biocompatibil si estetic, cu proprietati asemanatoare smaltului natural;

– aplicarea fatetelor pe suprafata dintilor (aplicarea se face de la un nivel optim al dintelui, astfel incat sa nu afecteze gingia).

 

Pentru si mai multe detalii sau raspunsuri la eventuale alte intrebari din partea ta, poti apela cu incredere linia telefonica 021 9134 pentru a intra in contact cu specialistii Dr. Leahu. Acestia iti  vor dezvalui toate secretele unor fatete dentare de inalta calitate!