Este mult mai simplu sa ne conectam cu publicul nostru tinta prin retelele de socializare. Indiferent de metoda abordata, ca iti creezi o comunitate de fani pe Instagram, ca pui articole folositoare in domeniul de activitate pe Facebook sau ca iti tii fanii la curent cu ce se intampla prin posturi pe Twitter, retelele de socializare sunt un mod eficient de a te conecta cu clientii si potentialii tai clienti. Tot trucul este sa te folosesti de trendurile de moment.

 

Cum iti imbunatatesti vanzarile cu ajutorul social media?

 

Citeste mai jos

Sunt mai multe metode pe care le poti aborda, in functie de reteaua de socializare pe care o folosesti cel mai mult. Clientii tai pot fi mai degraba pe LinkedIn sau Instagram decat pe Facebook si fiecare retea are regulile sale nescrise atunci cand vine vorba de marketing. Daca folosesti, spre exemplu, Instagram-ul poti pune cate mesaje promotionale iti doresti, atat timp cat sunt originale. In schimb, pe Facebook este recomandat sa nu faci prea multe mesaje promotionale sau posturi de tipul „cumpara produsul”.

 

1.  Relatia cu potentialii tai clienti.

Este mai simplu ca niciodata pentru oameni, inclusiv publicul tau tinta, sa isi selecteze informatia cu care vor sa interactioneze. Iar un numar mare de posturi de tipul „cumpara”, fie ele si videoclipuri ori imagini, sunt exact ceea ce fac oamenii sa inceteze sa interactioneze cu tine si pagina afacerii tale.

Cea mai buna metoda? Foloseste trendurile actuale, cum ar fi pozele amuzante (meme), videoclipuri, articole interesante si ofera un link catre pagina in care iti doresti sa atragi clientii sau de pe care se pot cumpara produsele.

Citeste si:  Tony Morris, The Sales Doctor, speaker in Romania la Sales Masters

2.  Unelte si trenduri

In fiecare an, poate chiar mai des, retelele de socializare schimba ceva, mai adauga o unealta folositoare pentru ca tu sa ajungi mai simplu la oameni. Putem vorbi de hastagurile care au prins atat de bine la public, de ultima unealta Facebook pentru a face target pe publicul tinta fara a fi nevoit sa platesti sau de live-uri, care au foarte mare lipici la public.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Tehnici de vanzare

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Aproape fiecare unealta introdusa de retelele de socializare a generat un trend. Incearca sa le folosesti si sa maximizezi potentialul lor. Poti folosi hastagurile pentru a castiga vizibilitate sau live-uri pentru a arata oamenilor cum iti creezi produsul sau sa le arati lucruri interesante din interiorul companiei tale.

 

3. Rezolva probleme

Retelele de socializare iti ofera doua sanse mari:

  • Sa creezi un departament de relatii cu clientii eficient si rapid.
  • Sa cercetezi piata pentru nevoile publicului.

Indiferent de ceea ce vinzi trebuie sa fii atent la cum interactioneaza publicul cu afacerea ta si cu piata in sine. Ai o firma de livrari si publicul se plange ca nu isi primesc coletele si duminica? Schimba programul in asa fel incat cei care recurg la serviciile firmei tale sa isi poata primi coletele si duminica dimineata. Foloseste ceea ce afli din retelele de socializare pentru a fi cu un pas inaintea competitorilor tai.