Popularitatea brand-ului este visul oricarui om care tinde catre succes. Iar, la drept vorbind, sunt o multime de brand-uri, care au cucerit piata. Sunt lucruri carora nu le spunem pe numele propriu-zis, al produsului, cat il denumim dupa brand. Cel mai concret exemplu ramane pana in prezent brand-ul Apple.

De cate ori nu am auzit ? Mi-am cumparat Iphone, McBook si alte derivate in loc de mi-am cumparat telefon sau laptop? Sunt brand-uri care si-au pus definitiv si irevocabil amprenta a supra unor produse.

Citeste mai jos

Bineinteles, o mare parte a succesului si longevitatii unei afaceri este strans legata de popularitatea brand-ului. Asadar, atunci cand lumea confunda un aparat sau serviciu cu brand-ul tau, nu poate fi decat un lucru imbucurator.

Fireste, acest lucru este greu de obtinut sau, in unele cazuri, chiar imposibil. Dar chiar daca nu ajungem la acelasi nivel ca Apple, tot putem castiga popularitate destul de mare pentru brandul afacerii noastre. Iar una dintre cele mai bune instrumente pentru a castiga publicul, mai ales in 2017, este continutul grafic de tip videoclip.

 

6 moduri prin care videoclipurile cresc popularitatea brand-ului

 

Sunt multe moduri de a folosi videoclipurile pentru a creste popularitatea brand-ului, a atrage clienti noi si asa mai departe. Spre exemplu, firmele axate pe produsele cosmetice din ingrediente naturale, fac foarte multe videoclipuri sau live-uri de facebook din „backstage” sau cum se fac produsele de la zero. Pe cand, FashionTv, ELLE si LADBIBLE sunt mult mai axati pe videoclipuri ce au legatura cu stilul de viata.

1. Recenzii la produse.

Acesta este genul de videoclip prin care iti poti compara brand-ul si produsul cu orice altceva. Nu trebuie sa fie lung, poate avea doar 30 de secunde si sa fie o reclama de Youtube. Pare complicat? Ei bine, ar trebui sa ne aducem aminte de reclma la MAC. Doi oameni pe un fundal alb, unul reprezenta pc-ul clasic, celalalt reprezenta MAC-ul. In cele cateva secunde alocate de Youtube, Apple a reusit sa sublinieze diferentele dintre produsul lor si cele deja existente pe piata.

Citeste si:  Culorile - prieten sau dusman pentru Heinz

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing si Branding

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

O astfel de reclama nici nu trebuie sa faca mai mult. Este complicat sa reinventezi roata, insa fiecare produs, fiecare companie are caracteristicile sale unice si fix pe acestea trebuie sa le scoti in evidenta.

2. Povestea companiei sau produsului tau.

Fiecare produs si companie au in spate o poveste. Culmea, oamenii iubesc povestile, chiar si cele despre cum a luat nastere o afacere. Asadar, nu ezita sa faci un video care sa iti prezinte povestea.

3. Videoclipuri despre parteneriate locale.

Sa vorbesti despre partenerii tai, despre colaboratorii tai este o strategie extraordinar de buna. Mai ales daca afacerea ta este dezvoltata doar la nivel local. Cele mai bune metode de a arata un astfel de parteneriat este sa faci videouri cand utilizezi serviciile altei firme, cand tii un speach sau chiar oferi un training. In orice caz, videoclipurile de acest gen trebuie sa arate empatie si solidaritate cu celelalte firme.