Curatarea ecologica este in prezent un segment care creste foarte rapid. Cand vine vorba de curatenia profesionala, clientii cer producatorilor, distribuitorilor si intreprinderilor din industrie sa dezvolte sa promoveze si sa utilizeze solutii ce se concentreaza pe duralabilitate, sanatatea la locul de munca si acasa si protectia mediului inconjurator. Prin urmare, trebuie urmarite doar firmele care folosesc exclusiv detergenti ecologici pentru intretinere.

Detergentii eco reduc poluarea aerului din casa

De la sol la tava, pentru dezinsectie, odorizare, spalarea hainelor si a vaselor, ai la dispozitie o multitudine de produse pentru intretinere si practici eficiente de curatare. Din pacate, majoritatea acestor produse sunt agresive si niste agenti puternici de poluare a mediului. Prin urmare, aerul din interirul casei tale ajunge sa fie mai poluat decat cel de afara.

Citeste mai jos

Consecintele pentru organismul respirator sunt multiple: iritatia respiratorie, astmul si, chiar mai grav, riscul de cancer pulmonar provocat de substantele chimice utilizate in compozitia detergentilor de spalat vase, dezinfectanti sau carpe de curatat. De fiecare data cand o companie ce livreaza produse de curatat inlocuieste solutiile obisnuite cu detergenti eco, iti ofera sansa sa respiri un aer curat.

Promoveaza managementul de mediu in afaceri datorita detergentilor ecologici

In plus fata de caracterul lor toxic si daunator asupra sanatatii tale, produsele chimice de uz casnic reprezinta o sursa de poluare a planetei. Produsele de spalat vase contin fosfati in cantitati mari, cele pentru podea contin acid clorhidric, sulfuric si fosforic. Aceastea sunt apoi aruncate in natura.

De asemenea, de fiecare data cand un magazin online bio precum My Organic alege sa compercializeze detergenti ecologici pentru intretinere in detrimentul unuia chimic, sunt respinse din ce in ce mai multe produse care polueaza aerul si apele. De aceea My Organic face parte din managementul de mediu al produselor utilizate in afacere si acorda in acelasi timp valoare adaugata a responsabilitatii sociale si de mediu.

Reducerea utilizarii substantelor chimice periculoase prin promovarea unor detergenti eco

Subiectul impactului produselor de curatare asupra mediului nu poate fi abordat fara a mentiona impactul potential asupra potentialilor utilizatori. Substantele chimice din compozitia diferitlor produse de curatare conventionale pot provoca o lista de probleme de sanatate perturbatoare, de la iritatia pielii, la reactiile alergice care trec prin dureri de cap.

Citeste mai jos

Printre produsele de intretinere curente, multe expun riscului de arsuri sau de iritarea mucoasei membranei. Acesta este cazul gelurilor lichide pentru toaleta, al detergentilor pentru baie si al celor pentru masini de spalat vase. Deodorantele de toaleta contin toxine care pot avea efecte negative pe termen lung asupra ficatului si rinichilor. Cresterea incidentelor cazurilor de cancer este cauzata de expunerea indelungata la substantele chimice. Un motiv in plus pentru a folosi doar detergent eco.

Toate aceste aspecte sunt deranjante si au determinat o parte din ce in ce mai mare de consumatori sa solicite mai degraba un produs natural. Aceasta problema, care nu este neglijabila, este luata in considerare la fiecare luare de decizii in sedintele organizate de companiile specializate. Mai departe, tot mai multi distribuitori si comercianti incep sa isi orienteze obiectul afacerii catre aceasta nisa. Firmelor prezente deja pe piata de detergenti ecologici s-a alaturat si myorganic.ro, care a inteles cat de grave pot fi consecintele produselor daunatoare pentru organism.

Citeste si:  Cele mai importante premii în comerțul electronic românesc au fost decernate la Gala Premiilor eCommerce, ediția a XIII-a