Foarte multi antreprenori se gandesc ca odata ce au reusit sa obtina banii necesari lansarii afacerii lor, totul va veni de la sine. Ei bine, nu este asa. Ca antreprenor, trebuie sa gandesti tot timpul in viitor si totodata sa ai oameni calificati in jurul tau.

In continuare, vom trece in revista cele mai importante trei lucruri pe care, ca antreprenor, trebuie sa le ai in vedere daca esti in situatia sus mentionata.

Echipa profesionista

Gandeste-te la toate departamentele pe care compania ta le are si doteaza-le cu specialisti. Chiar daca angajezi si persoane fara experienta pe care sa le formezi, acestea trebuie sa fie sub indrumarea unui profesionist. Nu este niciodata eficient pe termen lung sa faci lucrurile dupa ureche sau sa iti lasi angajatii sa le faca astfel. Stim ca talentul costa, dar gandeste-te ca este o reala investitie.

Consiliere financiara

Majoritatea antreprenorilor nu sunt experti financiari, dar, si daca ar fi, tot le-ar fi utila consilierea in aceasta arie. De ce? In primul rand pentru ca o a doua parere nu strica niciodata. Poate ca tu omiti anumite aspecte sau nu cunosti o noutate din domeniu. In al doilea rand, pentru ca, odata ce ai hotarat sa fii antreprenor, responsabilitatile tale sunt altele. Asadar, chiar daca ai si cu atat mai mult daca nu ai cunostinte financiare, angajeaza un om sau o firma terta care sa te ajute in acest sens.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Pastrarea legaturilor cu actualii finantatori si atragerea unora noi.

Relatia cu investitorii trebuie mentinute si imunatatite si dupa acordarea banilor ceruti. Nu uita faptul ca in viitor s-ar putea sa ai mare nevoie de finante pentru diferite proiecte de dezvoltare si trebuie sa ai la cine apela. Totodata, incearca sa gasesti in permanenta noi surse de finantare cat mai potrivite si avantajoase. Asadar, acesta este un aspect de care trebuie sa te ingrijesti pe toata perioada de viata a afacerii tale.

Autor: Claudia Caraba