Nu presupune ca toti investitorii sunt la fel doar pentru ca banii lor au „aceeasi culoare”. Pentru a evita eventuale neplaceri, fiecare antreprenor ar trebui sa analizeze fiecare investitor, asa cum fiecare investitor analizeza afacerea unui antreprenor.

Iata un rezumat al stereotipurilor de investitori pe care ar trebui sa ii eviti:

 

  1. „Investitorul rechin”

Exista investitori care doresc sa „vaneze” acei antreprenori care sunt la inceput de drum pentru a putea profita de pe urma lipsei lor de experienta. Daca si tu esti la inceput, cauta un consilier de afaceri care ar putea sa te ajute sa eviti acest tip de investitori.

 

  1. „Investitorul imperial”

Negocierea unor termeni este normala inaintea oricarei investitii, dar, odata ce investitia a fost facuta, nu cred ca ai vrea sa fii ultimul care este pus la curent cu masurile ce se iau ulterior. Asadar, citeste contractul cu mare atentie pentru a te asigura ca nu exista clauze abstracte ce pot fi utilizate in dezavantajul tau.

 

  1. „Investitorul de tip coach”

Ar fi de asteptat ca un astfel de tip de investitor sa fie apreciat, insa, probabil nu ai asa de mult timp pentru a urmari tutoriale constante cu privire la modul de conducere a unei afaceri. In cazul in care un investitor petrece foarte mult timp in biroul tau, e posibil sa ajungi sa iti pierzi rabdarea.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Citeste si:  4 motive gresite de a cauta investitori

Cauta intotdeauna sa construiesti relatii cu investitori care cu adevarat te intereseaza, mai degraba decat sa astepti ca ei sa te caute pe tine. O buna modalitate de a gasi investitorul potrivit, este de a participa la evenimente de networking. Prin cold-calling sau campanii de emailing, este foarte probabil sa dai de tipologiiile enumerate mai sus. Incearca sa ceri sfaturi de la o sursa de incredere si fa cercetari amanuntite. Nu incheia o colaborare cu primul investitor ce iti iese in cale, ca apoi sa te astepti sa construiesti cu acesta o relatie pe termen lung.