Traim in timpul in care majoritatea lucrurilor se dezvolta in viteza. Este aproape imposibil sa tii pasul cu schimbarile tehnologice sau sa fii la curent cu toate noutatile din lumea stiintifica. Zilnic apare ceva nou si aproape zilnic oamenii isi pierd gustul pentru lucrurile vechi (daca nu sunt vintage, desigur). Cand vine vorba de afaceri este aproape imposibil sa vii cu ceva cu totul nou si inovator, iar sa concurezi cu lucrurile care sunt deja pe piat in varii forme este incredibil de greu. Este greu chiar si pentru cei mai buni, pentru ca serviciile nu variaza foarte mult.

Ce trenduri inovative in afaceri  aduce 2017?

Din fericire nu trebuie sa reinventam roata pentru a crea ceva „nou” pentru afaceri deja bine cunoscute intregii lumi, trebuie doar sa piperam cu putina creativitate situatia si sa aducem in fata nevoi minore, dar ignorate. Desigur, uneori putem doar sa oferim putin mai mult sau sa ne promovam in moduri mai amuzante (oamenii chiar au nevoie sa rada).

Citeste mai jos

1.Blaze Fast-Fire’d Pizza

20170321174524-BlazePizza1

Tuturor ne plac lucrurile personalizate, mai ales cand vorbim de mancare.  Unii oameni isi prefera burgerii fara muraturi, altii fara maioneza sau mustar. Unii sunt alergici la nuci sau inteleranti la lacatate. Ei bine tocmai din acest motiv majoritatea restaurantelor sau fast-food-urilor iti ofera posibilitatea de a iti personaliza mancare, insa o pizza cu 16 toppinguri din care sa alegi? Acest lucru nu iti ofera doar „putin mai mult” decat celelalte locuri in care iti poti personaliza mancarea, te lasa sa o construiesti de la zero. Doar sa ne imaginam cate combinatii putem face.

Citeste si:  Afaceri de familie de succes + idei de afaceri pentru tine

In plus un alt lucru interesant la aceasta pizzerie este modul in care se promoveaza. De la reclamele obisnuite, pana la farse cu camera ascunsa.

2. Hoteluri complet diferite (Curio o Colectie a Hilton)

20170321174559-curio-hotel

Majoritatea complexelor hoteliere prefera sa fie conformiste. Ofera clientilor de peste tot aceeasi experienta. Insa oamenii se plictisec repede. In plus, atunci cand pleci intr-o calatorie nu esti atat de interesat de confortul de acasa, cat de noutatea unui loc. Intreaga linie a acestor hoteluri este creata exact in acest scop. Fiecare cladire este unica, adaptata locului pentru a te ajuta sa simti pulsul locului.

 

3. Two maids and a mop

20170321174631-two-maids

 

Una dintre cele mai mari probleme in acest tip de business era faptul ca oamenii nu acceptau ofertele de munca. Asadar, Ron Holt a creat un nou sistem de plata pentru cei care lucreaza in domeniul acesta. In loc sa plateasca oamenii la ora sistemul este gandit sa ofere salarii pe baza de feedback.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Idei de afaceri

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Pe scurt: clientii dau o nota de la 1 la 10 a muncii pe care a facut-o angajatul, pe baza acestei note si implicit a satisfactiei pe care o are clientul de pe urma serviciilor oferite angajatii isi primesc salariu.

Nu se mai pune problema orelor de munca, dar a calitatii serviciilor si acest lucru chiar da rezultate palpabile.