paper-chain family in cupped handsAfacerile in familie sunt foarte intalnite. Dintre acestea am ales categoria mai putin obisnuita, anume mama – fiica. Iata o serie de exemple de astfel de afaceri de succes.

1. Rock Your Religion (2006)

Maria si Barbara au decis sa ofere oamnilor de orice religie posibilitatea de a purta simbolurile traditionale religioase, intr-o maniera moderna, rock-star. Printre produsele lor se numara medalioane, coliere, bratari si alte tipuri de accesorii care contin simboluri precum crucea crestina, steaua lui David etc.

2. Pruetz Law Group (2007)

Adrian si Erica, amandoua specializate in avocatura, si-au deschis propria firma in domeniu. Mama este incantata de faptul ca are un loc in primul rand la dezvoltarea profesionala a fiicei ei si o poate ajuta, iar fiica este fericita ca se poate baza din multe puncte de vedere pe experienta mamei sale.

3. Wonderland Bakery (2005)

Sondra si Allyson s-au gandit sa profite de pasiunea lor pentru patiserie si cofetarie. Au avut succes atat datorita gustului produselor lor, dar si datorita faptului ca au cautat cat mai multe contracte cu diverse companii importante din zona lor de desfasurare. In timp, si-au dezvoltat afacerea prin vanzarea de carti de bucate, seturi de ustensile pentru cofetarie sau sorturi persoalizate.

4. Gracious Bridal (2006)

Dupa nunta lui Audrey, ea impreuna cu mama sa, Brenda, si-au dat seama cat de mult le place si cat de bune sunt la organizarea de nunti. Astfel, si-au deschis o afacere care ofera  consultanta si ajutor in organizarea acestui tip de evenimente.

Autor: Claudia Caraba

Citeste si:  Greseli de management pe care le face aproape orice nou antreprenor