4 lucruri pe care le stiu doar oamenii care lucreaza de acasa

Oamenii care lucreaza de acasa isi impartasesc experienta, iar tu, daca vrei sa ai un astfel de job, citeste pentru a sti la ce sa te astepti.

Citeste mai jos

Fie ca vrei sa fii angajatul unei alte companii, dar sa faci „home office”, fie ca vrei sa iti conduci propria afacere de acasa, sunt o serie de lucruri la care trebuie sa te astepti. Nu orice persoana si orice echipa se poate adapta la acest stil, motiv pentru care, la nivel mondial, peste 80% dintre aceste afaceri esueaza.

Asadar, iata ce trebuie sa stii despre oamenii care lucreaza de acasa!

 

1. O sa ai parte de mai putin respect!

Din pacate este adevarat si, din cate se poate vedea si prevedea, asa va si ramane. Majoritatea oamenilor din jurul tau vor considera ca nu esti atat de ocupat pe cat spui, nici pe atat de stresat sau dedicat muncii tale. Doar ai stat acasa in pantaloni scurti, pe canapea toata ziua, nu?

 

2. Timpul liber nu va fi cel cu care esti obisnuit tu si celilalti oameni din jurul tau.

Oamenii care lucreaza de acasa trebuie sa fie experti in time management, dar trebuie sa isi asume o serie de sacrificii. Sa muncesti pentru tine necesita dedicare, asadar asteapta-te sa ratezi cateva weekend-uri, aniversari sau sarbatori – se intampla!

 

3. O sa fie foarte greu sa te intorci la munca de la birou.

In momentul in care te hotarasti sa lucrezi de acasa este clar faptul ca ti-ai impus sa nu mai fie niciodata nevoie sa te intorci la birou. In orice caz, dupa cum stim cu totii, de multe ori visele nu se implinesc, iar in momentul in care iti vei dori sa te intorci la o cariera obisnuita iti va fi foarte greu. De ce? Pentru ca te vei fi obisnuit deja cu propriul program, cu hainele comode de acasa, cu sedintele tinute de pe fotoliu si asa mai departe.

Citeste si:  Cum sa faci un CV

 

4. Nu exista „Am uitat”

Daca lucrezi de la birou, cu siguranta va fi cineva care sa iti aminteasca, voit sau nu, de deadline-ul care se apropie de expirare, de sarcina pe care ai tot amanat-o si nu numai. In schimb, cand esti pe cont propriu – esti asa pana la capat. Nu vei avea voie sa uiti, sa nu fii organizat sau sa nu iti predai proiectele la timp.

 

Acum, sa nu crezi ca incercam sa te descurajam in cazul in care te gandesti sa urmezi aceasta cale. Doar ti-am prezentat si minusurile acestei povesti de viata, cand toata lumea vede doar plusurile.

 

Autor: Claudia Caraba