A te prezenta cum trebuie in fata angajatorului este o parte importanta a unui interviu de succes. Pentru a crea o impresie placuta trebuie sa ai invedere mai multi factori, insa, cel mai important este cum sa raspunzi la corect la intrebarile intervievtorului.

Este bine sa fii pregatit cum trebuie pentru interviu. Asa ca, am adunat o serie de intrebari pe care oamenii din departamentul de resurse umane la pun adesea pentru a analiza candidatii si a decide care sunt calificati pentru a merge mai departe in procesul de interviu.

Citeste mai jos

Pentru a te asigura ca, te comporti exemplar si lasi o impresie buna, iata o serie de intrebari la care sa fii pregatit sa raspunzi:

1. “Vorbeste-mi putin despre tine”

Una dinte intrebarile traditionale este “spune-mi despre tine”, intrebare utila pentru oamenii de HR. Modul in care raspuni la aceasta intrebare, ii ajuta pe ei sa stie in ce directie sa indrepte conversatia. Cel mai bine este ca, aici, sa vorbesti despre educatie, locurile de munca anterioare si ce calitati ai deprins in urma acestora. Tot la aceasta intrebare ar trebui sa evidentiezi dorintele tale pe viitor si cum intentionezi sa te dezvolti in continuare.

2. “De ce te intereseaza aceasta pozitie?”

Aceasta intrebare este un indicator esential care dezvaluie motivele pentru care doresti sa ocupi acel loc de munca si, mai ales, de ce doresti sa colaborezi cu acea companie. La aceasta intrebare ar trebuie sa raspunzi oferind detalii despre legatura ta cu ceea ce presupune locul de munca. De exemplu, poti vorbi despre cum ai lucrat intr-o pozitie similara, unde ai reusit sa acumulezi experienta si ca ai fi potrivit pentru companie. Un plus este sa vorbesti si despre companie, in sine.

Citeste si:  De ce sunt platiti mai prost decat localnicii cetatenii mobili din cadrul Uniunii Europene

3. “De ce ai parasit locul de munca actual?”

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

La aceasta intrebare trebuie sa fii pregatit sa pui in valoare beneficiile pe care consideri ca locul de munca pentru care aplici, ti le pune la dispozitie. De evitat este sa aduci in discutie aspectele negative legate de fostul loc de munca. Un raspuns elegant si bine formulat, in care precizezi ca esti de parere ca te poti dezvolta mai mult aici, este deajuns.

4. “Ce stii despre compania noastra?”

Aceasta este oportunitate ideala sa impresionezi intervievatorul. Aceasta intrebare isi propune sa vada nivelul tau de interes in ceea ce priveste compania pentru care aplici. Cu cat oferi mai multe detalii si arati ca ai o baza de cunostinte despre aceasta, cu atat vei demonstra ca interesul tau este real.

5. “Ce intrebari ai pentru mine?”

Desi, in mare parte, tinzi sa raspunzi cu “nu”, ar fi bine sa ai pregatite cateva intrebari strategice care sa demonstreze interesul tau pentru companie si pentru locul de munca. Adresand intebari inteligent formulate, vei arata preocuparile tale in legatura cu compania si, mai important, cu dezvoltarea ta pe viitor.