Lumea vorbeste si isi da cu parerea despre orice. Mai grav este cand o opinie personala se transforma intr-un zvon si apoi intr-o parere generala. Asa au aparut si aceste mituri despre procesele de angajare desfasurate de companiile mici.

 

  1. Companiile mici au foarte multe interviuri in procesele de angajare.

Este adevarat faptul ca, in momentul in care un job disponibil apare pe site-urile de specialitate sunt foarte multi oameni care aplica, dar foarte multi sunt eliminati dupa aceasta etapa, din cauza incompatibilitatilor dintre cerintele postului si pregatirea candidatilor. Asadar, numarul persoanelor care ajung in faza de interviu nu este atat de mare precum se vorbeste.

Citeste mai jos

  1. Companiile mici nu stiu sa gestioneze procesul de angajare.

Comparativ cu firmele mari care au o echipa mare in departamentul de resurse umane, cele mici nu au posibilitatea de a plati in mod constant o astfel de echipa. Cu toate acestea, in momentul in care au nevoie de o noua persoana in echipa, apeleaza la ajutorul firmelor de recrutare specializate.

  1. Retelele sociale fac procesul de angajare mai usor si mai ieftin pentru companiile mici.

Nimeni nu contesta ajutorul retelelor de socializare in tot ceea ce inseamna angajarile zilelor noastre. Totusi, tocmai faptul ca o companie mica nu isi poate compara personalul cu cel al unei multinationale, determina dificultatea alegerii unei strategii pentru aceasta latura.

  1. Tehnologia scapa companiile mici de efortul personal depus in procesul de angajare.

Fals. Tehnologia ajuta companiile, dar nu le scutesc de efortul uman. Mai mult decat anumite competente pe care un candidat trebuie sa le aiba, acesta trebuie sa se potriveasca in fundalul companiei, iar tehnologia nu poate decide acest lucru.

Citeste si:  Recruteaza angajati pe termen lung

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

  1. Pe piata companiilor mici, este usor sa gasesti talent calificat.

Nu este usor deloc. Profesionistii fug de multe ori de companii necunoscute. Tocmai din acest motiv, micile companii trebuie sa gandeasca strategii sofisticate si foarte bine puse la punct pentru a face angajari eficiente.