Odata cu aparitia startup-ului, piata micilor afaceri si-a modificat dinamica. Intrucat acestea sunt nevoite sa se adapteze si sa incerce sa concureze cu noutatile implementate prin startup-uri.  Micii intrerpinzatori sunt obligati  sa isi modifice  oferta de servicii  si piata de desfacere pentru a nu pierde clienti.

Daca esti  interesat sa iti deschizi  o afacere proprie, te ajutam sa te decizi daca un startup se potriveste planului tau. Desi termenul este folosit in special in proiectele de dezvoltare tehnologica  acest model poate fi aplicat in orice domeniu. Startup-ul ca si concept este destul de greu de definit intrucat nu are la baza o constanta, se fundamenteaza pe flexibilitate iar caracteristicile fac din el un model unic de business. Pentru a hotara daca vi se potriveste, va prezentam cele mai importante trasaturi:

Citeste mai jos

1. CRESTERE RAPIDA :Un startup are la baza un model repetitiv si scalabil, adica o solutie care poate fi aplicata unui spectru larg de probleme si care va avea un impact major asupra pietei actuale. Acest lucru inseamna ca ei au ceva ce pot oferi pe o piata larga de desfacere. De cele mai multe ori startup-urile se dezvolta atat de mult incat devin corporatii.

2. SURSE DE INVESTITII VARIATE : In general startup-urile sunt finaintate din surse variate, astfel cel care are ideea nu trebuie sa aiba neaparat si fondurile, le poate obtine foarte usor fie prin prezentarea ideii pe un site de crowfunding, fie poate participa la un pitch cu ideea, poate obtine finaintare de la companii mari interesate sa investeasca in cercetare si dezvoltare. Ideea de baza este ca sunt mult mai flexibile ca si capital decat o afacere obisnuita.

3. CASTIGURI MARI : Spre deosebire de afacerile clasice startup-urile aduc un profit foarte mare investitorilor. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui tip de business este ca el scaneaza mai multe modele de afaceri pana cand gaseste unul care funcționeaza bine. Acest model va trebui sa fie adapatbil, astfel incat sa livreze profitul maxim. Prin aria larga careia se adreseaza startup-urile tind sa ofere profit foarte mare investitorilor ( sa luam ca exemplu aplicatia Uber).

4. RECUNOASTERE GLOBALA : Invotia este cuvantul de ordine ce pune in miscare rotitele startup-ului. El este un incubator pentru proiecte, deci daca ai o idee suficent de buna, ea poate fi preluata si aplicata la nivel international. Acum serios cine nu a auzit de Instagram?

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Tehnici de vanzare

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

5. POTI ORICAND SA IL VINZI: Un startup functional va fi vanat de companiile mari, care te vor asalta cu cereri de achizitii si fuziuni. Frumusetea acestui tip de business este ca iti permite libertatea de a scapa de el foarte usor, fara batai de cap. Studiile arata un interes crescut pentru preluarea acestora intrucat doua din trei startupuri sunt achizitonate si contopite cu alte firme de pe piata.