Cuvintele pe care le alegi sunt foarte importante atunci cand te exprimi. Acest lucru este esential la locul de munca, unde trebuie sa iti mentii o stare pozitiva si o atitudine proactiva. In aceeasi masura, trebuie sa fii atent in ceea ce priveste modul in care transmiti sau comunici cu colegul de munca. Poti folosi replicile potrivite pentru a preveni negativitatea in comunicarea ta.

1. ,,Asta nu este sarcina mea”

In loc sa rostesti aceasta fraza, incearca sa iti domolesti tonul si aminteste-i colegului adevaratele tale responsabilitati, dupa care, spune-i ,,Daca imi mai ramane timp dupa ce imi termin task-urile, sunt bucuros sa te ajut”. In acest fel, ii arati colegului tau ca esti capabil de empatie si responsabilitate.

Citeste mai jos

2. ,,Nu stiu”

Nu intotdeauna ai raspunsuri pentru toate intrebarile, insa poti arata ca esti interesat sa gasesti solutii pentru probleme companiei. Poti intreba pe cineva cu experienta sau pur si simplu acceseaza pagina Google, pentru a gasi ceea ce cauti. Arata-i colegului tau ca esti interesat sa afli raspunsul.

3. ,,O sa incerc”

Aceasta este o replica foarte vaga. Cand colegul aude aceasta replica de la tine, nu va sti precis cand vei intelege sau cand vei finaliza task-ul. Mai mult decat atat, ii dai impresia ca nu dai tot ce ai mai bun. Nu poti intotdeaua sa atingi cele mai bune rezultate, insa fii mai explicit de atat. Spune ,,Voi face asta” sau ,,Ma voi descurca”, iar apoi, daca nu reusesti, cere ajutorul.

4. ,,Nu imi place sa lucrez cu ei”

Nimeni nu iti cere sa te intelegi bine cu toti colegii, dar poti avea o atitudine profesionista si sa reusesti sa ii tii in frau pe toti. Toti avem caractere si stiluri de munca diferite, dar incearca sa gasesti o cale de a lucra impreuna, deoarece acest lucru este esential intr-o echipa. Treci peste diferente si coopereaza in echipa.

Citeste si:  Tipuri de comunicare

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management PR si Comunicare

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

5. ,,Asta este imposibil. Nu pot sa fac asta.”

Nimic nu este imposibil, pentru ca totul este posibil daca privesti in unghiul potrivit. Esti sigur ca ai luat in considerare toate optiunile? Nu fii un coleg negativist sau pesimist, ci gaseste-ti calea spre atitudinea ,,pot face orice”. In loc sa folosesti replica ,,Asta este imposibil. Nu pot face asta”, alege sa spui ,,Ce pot face in situatia aceasta este…