Facebook este una dintre cele mai mari retele de socializare. Astazi, reteaua are 1.8  miliarde de utilizatori si este un suport viabil pentru afacerile in crestere, cel putin pe partea de markting online.  Reteaua s-a dezvoltat rapid de-a lungul timpului si a devenit in scurt timp o companie de miliarde de dolari. Insa, in ciuda succesului, Mark Zuckerberg  nu a crezut vreodata ca Facebook o sa ajunga la acest nivel. Cu toate acestea. spune el, stia ca un proiect de tipul „start up” o sa ajunga in cele din urma una dintre cele mai mari retele de socializare.

 

5 strategii de dezvoltare folosite de Mark Zuckerberg in Facebook

 

Citeste mai jos

In orice caz, pentru el, ajutorul cel mai de pret a fost filozofia lui de viata ” avanseaza rapid si sparge barierele”. A invatat si conceput strategii din mers.

1. Ai incredere

Cea mai mare provocare a lui Mark  Zuckerberg  a fost feedback-ul. Cand sa asculte ce spun oamenii si cand sa creada ca ideea lui este mai buna decat nemultumirea userilor.

Un astfel de moment in care  Zuckerberg a trebuit sa creada mai mult in ideea lui, decat in feedback-ul userilor, a fost cand a implementat „Newsfeed”-ul.

Sa fim sinceri, Facebook-ul face schimbari destul de des, rapid si nu mereu suntem de acord cu ele. Insa la finalul zilei, schimbarea si dezvoltarea constanta a uneltelor din reteaua de socializare, precum si cele ce tin de design sau lucruri marunte precum reactii sau emoticoane sunt ceea ce fac Facebook-ul sa fie intr-o crestere constanta.

2.Testeaza constant.

In fiecare zi, angajatii Facebook testeaza pana la 10.000 de utilizari distincte ale retelei de socializare pentru a determina raspunsul oamenilor la schimbari, interfata etc. Totul se bazeaza pe user experience.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing Online

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

3. Lasa loc de inovatie.

Una dintre cele mai mari provocari Facebook a fost tranzitia pe platforma mobila. Sigur, site-ul in sine putea fi folosit usor din browser-ul de pe telefon, insa nu era suficient. Zuckerberg  a luat decizia sa nu mai implementeze nimic nou la site-ul propriu-zis, timp de 2 ani, pana ce aplicatia dedicata pentru mobil, tablete etc nu este gata.

4. Construieste o echipa de durata.

Mai mult de zece manageri de la Facebook au fost acolo inca de la inceputul crearii retelei de socializare. Acest lucru, spune  Zuckerberg, este un avantaj. Oamenii care au crescut impreuna cu compania stiu tot ce este de facut, sunt aliniati perfect cu filozofia companiei si poate avea cu acestia o relatie bazata pe incredere.

Un alt avantaj al acestei ideologii este ca incurajeaza tinerii si proaspetii angajati sa fie perseverenti. Avand ca model oamenii care au crescut impreuna cu compania, stiu ca si ei pot ajunge pe posturi asemanatoare in cativa ani.

5. Angajeaza oameni mai buni ca tine.

Oamenii care isi doresc ca afacerea lor sa se dezvolte constant nu se tem sa angajeze oameni mai buni ca ei. De cate ori a angajat isi pune intrebarea „as lucra pentru omul acesta, daca situatia ar fi invers?” daca raspunsul este „nu” atunci nu este o idee buna sa angajezi persoana respectiva. Indiferent cat de bine pare ca isi stie treaba, ceva nu face corect.

Mark Zuckerberg declara ca Sheryl este mult mai buna ca el in ceea ce priveste dezvoltare Facebook si nu numai ca apeciaza acest lucru, dar il valorifica.