Cât durează să prepari un espresso? Aproximativ 1 minut. Pe cât de simplu pare de spus, pe atât de complicat poate fi în realitate. Oricine poate face un espresso acasă, mai ales dacă are un aparat destul de bun pentru asta. Însă, calitatea acestuia nu va fi una foarte bună, mai ales dacă nu se ține cont de anumite aspecte pentru un preparat delicios.

Nu trebuie să fii un expert în tainele cafelei pentru a prepara un espresso, dar e poți perfecționa dacă ai în vedere următoarele lucruri:

Citeste mai jos

1. Folosește întotdeauna cafea pentru Espresso

Principalul avantaj în folosirea boabelor de cafea pentru prepararea unui espresso ar fi acela că își păstrează în întregime aroma. Macină boabele de cafea înainte de a le pune în aparat și vei avea parte de o aromă desăvârșită. Ține minte că indiferent de calitatea și de notorietatea unui aparat, acesta nu va putea prepara un espresso de calitate dacă folosești o cafea de slabă calitate. Pe kafune.ro poți găsi o cafea de calitate, atât pentru espresso și nu numai.

2. Textura cafelei contează

Cafeaua poate avea numeroase texturi și trebuie să alegi una cu o textură echilibrată sau să o macini chiar tu în acest fel. O cafea grosieră va produce un espresso mult prea apos, în timp ce o cafea prea fină poate înfunda aparatul.

3. Investește într-o râșniță de cafea de calitate

Așa cum am menționat anterior, textura cafelei poate influența modul de funcționare al unui espressor. Din acest motiv, ar trebui să acorzi o atenție sporită acestui detaliu și să cauți cu atenție o râșniță de cafea înainte de o cumpăra. Chiar dacă vei investi mai mult în aceasta, vei avea parte de o cafea măcinată așa cum trebuie.

4. Folosește apă de calitate

Majoritatea oamenilor folosesc apă de la robinet pentru cafea, dar adevărul este că aceasta îi poate modifica aroma. Încearcă să folosești un filtru de apă pentru robinet sau un ionizator, ori prepară-ți cafeaua cu apă îmbuteliată, chiar dacă poate suna ciudat. Vei vedea că o apă diferită îi va schimba gustul cu care erai deja obișnuit.

Citeste mai jos

5. Pune doza corectă de cafea

Pune întotdeauna doza de cafea recomandată, mai ales că dacă pui mai puțină, preparatul nu va avea gustul dorit. O cantitate mai mare de cafea o va face imposibil de băut. Doza recomandată pentru un espresso este de 7g, în timp ce pentru unul dublu poți pune până la 17g de cafea. Dacă îți place să experimentez, ai putea pune o cantitate de cafea între aceste două valori.

6. Ai răbdare

Nu îți va ieși cel mai bun preparat din prima, dar trebuie să încerci până vei reuși. Din mai multe încercări vei vedea că te vei obișnui și, mai ales, vei învăța să folosești aparatul. Chiar dacă instrucțiunile sale de folosire pot fi cât se poate de clare, tot vei avea nevoie de un timp de acomodare cu acesta.

Este foarte ușor să comanzi la restaurant un espresso, fie el normal sau dublu, însă preparat chiar de tine poate fi puțin mai complicat. Nu contează doar aparatul pe care îl folosești, ci contează tipul de cafea folosită și calitatea sa, apa pe care o alegi, textura cafelei și cantitatea sa. Pentru un gust desăvârșit al unui espresso trebuie să muncești mai mult, chiar dacă este gata destul de repede și poate fi savurat și mai repede.

Citeste si:  Foraje pentru apa potabila – aspecte de luat in considerare