Visezi sa fii propriul tau sef si sa iti deschizi o afacere, dar nu esti inca sigur ca poti face asta? Iata 5 calitati ale unui bun antreprenor.

1. Observi oportunitati pe care altii nu le vad.

Un antreprenor ca la carte se uita la aceleasi circumstante ca si multe alte persoane, dar este singurul care observa o oportunitate. Todd Gilliard, patronul companiei Art Installers povesteste cum au inceput lucrurile pentru el. Lucra intr-o galerie de arta si a observat ca dupa ce cumparau diversele obiecte, clientii aveau nevoie de cineva care sa ii ajute cu transportul si instalarea lor. Si-a dezvoltat ideea si asa a intrat in afaceri.

2. Te poti motiva oricand.

Aceasta poate deveni o problema cand programul tau devine din ce in ce mai incarcat. Chiar daca orice om de afaceri are anumite prioritati, nu trebuie sa lase deoparte niciun detaliu, indiferent de numarul de ore dormite sau de cate alte lucruri a mai facut in ziua respectiva.

3. Poti face sacrificii.

Pentru a-ti putea atinge scopul, trebuie sa stii de la inceput ca vei avea de facut numeroase sacrificii atat personale, cat si profesionale.

4. Stii cum merg lucrurile.

Pentru a fi un om de afaceri de succes, ideile bune nu sunt suficiente. Ai nevoie si de ceva consultanta si training in domeniu. Oricine isi poate deschide o afacere, dar pentru a avea succes cu ea, are nevoie de ajutor calificat. Todd Gilliard povesteste cum a fost invatat primii pasi spre antreprenoriat de catre tatal sau, care conducea o afacere. Mai presus de atat, a participat la numeroase cursuri in domeniu. Acum, el recunoaste ca acesti pasi au fost de mare folos.

Citeste si:  7 lucruri pe care sa nu le faci cand incepi o afacere

5. Nu iti este frica de esec.

Trebuie sa fii constient de faptul ca sunt o multime de afaceri care esueaza. Si, totodata, nu trebuie sa iti fie teama de acest aspect. Daca ai un plan de rezerva, la un moment dat tot vei reusi. In plus, trebuie sa iti permiti tot timpul o doza de risc.