Lustrele, aplicele, veiozele si celelalte corpuri de iluminat sunt elemente esentiale ale designului fiecarui spatiu locativ. Dat fiind faptul ca oferta este deosebit de generoasa, de multe ori alegerea lustrelor sau a plafonierelor potrivite poate fi un demers complicat, in special daca designul interior pe care l-ai ales imbina mai multe stiluri.

Printre cele mai importante aspecte necesare unei planificari de succes si unui proiect de redecorare reusit este cunoasterea precisa a nevoilor fiecarui spatiu. Practic, incaperile pot servi relaxarii, odihnei, muncii, treburilor casnice, tranzitului sau ingrijirii personale, motiv pentru care va trebui sa alegi lustrele, aplicele si celelalte corpuri de iluminat in functie de menirea fiecarei camere.

Lustre si alte corpuri de iluminat pentru living

In camera de zi, atmosfera ideala cade cel mai mult in responsabilitatea iluminatului ambiental, dat fiind faptul ca aici te relaxezi, citesti si petreci timp pretios cu persoanele apropiate. Tocmai de aceea, cea mai mare provocare vis-a-vis de iluminatul acestei incaperi este combinarea luminilor ambientale cu cele decorative si de lucru.

Citeste mai jos

Astfel, pe langa categoria de lustre din care va trebui sa alegi modelul potrivit, specialistii de la eOrion.ro recomanda amplasarea unui lampadar langa fotoliu sau canapea. Acesta va ajuta la definirea zonei respective si iti va oferi, in aceasi timp, lumina necesara atunci cand citesti. In cazul in care aceasta varianta nu se potriveste sufrageriei tale, poti completa sau suplimenta lumina lustrei cu o aplica pe unul dintre peretii livingului, cu o veioza discreta pe masuta de cafea din colt sau cu cateva spoturi amplasate deasupra canapelei.

In functie de stilul pentru care ai optat, vei putea alege lustre, candelabre si alte corpuri de iluminat elegante sau nonconformiste, colorate sau cu tonuri neutre, din metal, sticla, plastic sau lemn.

Lustre si alte corpuri de iluminat pentru dormitor

Camera de odihna are un scop principal foarte bine definit: aceasta trebuie sa asigure cele mai bune conditii pentru somn. Tocmai de aceea, lustrele si corpurile de iluminat pentru dormitor trebuie alese cu mare atentie, in special din perspectiva practica. Astfel, va trebui sa ai posibilitatea, in primul rand, de a folosi o lumina de mica intensitate, prietenoasa cu privirea, pentru a face tranzitia dintre ziua plina de activitati si starea de somn.

Citeste si:  Crema antirid – un produs de îngrijire esențial pentru pielea ta

Citeste mai jos

Practic, va trebui ca echiparea lustrei pe care o alegi sa fie facuta cu becuri cu lumina calda si de intensitate mica, iar intrerupatorul ar trebui sa iti permita sa folosesti un singur bec. Pentru un control deosebit si un grad ridicat de confort, poti instala un intrerupator cu variator de intensitate (dimmer) care sa iti permita sa variezi aportul luminii artificiale in functie de lumina naturala si de momentul zilei.

Pe langa lustre, plafoniere, candelabre si alte corpuri de iluminat general pe care le poti monta in dormitor, recomandarea designerilor de interior este sa apelezi si la alte elemente luminoase, precum veiozele pe fiecare parte a patului sau aplicele dispuse deasupra tabliei. Confortul este foarte important in camera de odihna, motiv pentru care va fi necesar sa amplasezi intrerupatoarele la indemana. In plus, poti conecta aplicele de deasupra capului la un intrerupator cap-scara, astfel incat sa poata fi aprinse la intrarea in camera si stinse de la intrerupatorul de langa noptiera.

In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii sau vrei sa alegi din sute de modele de lustre, candelabre si alte tipuri de corpuri de iluminat pentru fiecare camera a casei tale, intra pe www.eorion.ro si „rasfoieste” cele mai noi colectii ale producatorilor de top din industria iluminatului!