Studiul EY denumit „Global Job Creation Survey” arata ca tot mai multi antreprenori de top din intreaga lume au intentia de a mari numarul angajarilor in cadrul corporatiilor lor in acest an cu o medie de 19%. Cercetarea arata ca acest fapt este determinat in mare masura de cresterea cererii globale de bunuri si servicii si de progresele tehnologiei.

Studiul EY – „Global Job Creation Survey” arata si care sunt opiniile a peste 250 de oameni de afaceri finalisti ai competitiei World Entrepreneur Of The Year. Business Insider scrie ca antreprenorii au un rol tot mai activ in crearea de locuri de munca la nivel global.

Citeste mai jos

Spre comparatie, potrivit datelor unui studiu mai vechi al EY – „Capital confidence barometer”, realizat in urma cu un an, numai o treime dintre managerii unor mari corporatii, care au luat parte la interviuri, afirmau ca vor sa angajeze oameni noi in anul urmator. Specialistii spun ca aceasta reticenta se poate justifica prin intermediul numeroaselor incertitudini politice din diverse colturi ale lumii, precum si prin presiunea reducerii costurilor impusa de actionarii unor corporatii.

Acum, respondentii studiului mai recent, „Global Job Creation Survey” declara ca principalul argument pentru a face angajari in piata este dat de cresterea cererii de pe piata de bunuri si servicii. De pilda, acest studiu arata ca circa 6 din 10 antreprenori sunt increzatori in perspectivele pietelor interne. Pe de alta parte, un alt factor care incurajeaza angajarea este reprezentat de imbunatatirile pe care tehnologia si inovatia le-au adus companiilor.

Rezultatele sondajului indica faptul ca antreprenorii, in calitate de factori cheie in economia globala, reprezinta unii dintre cei mai mari creatori de joburi. Aproape 8 din 10 antreprenori au de gand sa faca angajari, iar multi dintre acesti manageri cauta angajati tineri, fara experienta, pe care sa ii invete cum sa isi formeze o cariera.

Antreprenorii din Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa sunt si cei mai increzatori in perspectivele economiei globale

Cercetarea EY – „Global Job Creation Survey” mai arata ca treptat, tehnologia a devenit un factor esential pentru crearea de noi locuri de munca in randul antreprenorilor. Astfel, peste 51% dintre respondenti au confirmat ca investitile realizate in tehnologie au generat schimbari in cadrul fortei de munca din companiile lor.

Citeste si:  De ce nu sunt angajate mai multe femei in domeniul IT&C

81% dintre acestia au afirmat ca tehnologia a generat noi angajari, iar studiul mai arata ca acest fapt este determinat de cresterea competitivitatii costurilor pe care o genereaza tehnologia si de faptul ca aceasta deschide accesul catre o baza mai mare de forta de munca specializata. 55% dintre antreprenori au anuntat ca au intentia sa faca angajari din afara tarii lor fata de doar 44% in ultimii doi ani.

Conform Business Insider, nu numai ca tehnologia nu reduce numarul locurilor de munca, insa exista indicii clare ca aceasta creeaza oportunitati de angajare in cadrul companiilor antreprenoriale.

Cercetarea evidentiaza si faptul ca numarul locurilor de munca de la nivelul entry level, in special cele care solicita studii de specialitate sau un grad avansat de specializare, s-a majorat pe parcursul ultimilor doi ani.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In plus, increderea in economia globala este tot mai puternica, 47% dintre cei chestionati afirmand ca sunt increzatori, foarte increzatori sau extrem de increzatori in evolutia acesteia, iar aproape 46% – oarecum increzatori.

Antreprenorii din Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa sunt si cei mai increzatori in perspectivele economiei globale, 63% dintre ei declarandu-se increzatori, foarte increzatori sau extrem de increzatori.

Managerii din aceste zone au anuntat ca sunt dispusi sa angajeze salariati noi la nivel international, 65% spunand ca vor face angajari din strainatate, fata de doar 53% din antreprenorii din America de Nord si Sud, 33% din antreprenorii din zona Asia-Pacific si 52% – la nivel global.

 

Mihai Matei

 

Vrei sa inveti de unde si cum poti sa atragi talent de top in compania ta?

Vrei sa recunosti de fiecare data un potential angajat potrivit si unul nepotrivit?

Vrei sa nu mai pierzi timp si bani din cauza recrutarilor ineficiente?

Atunci vino la trainingul intensiv “Cresterea eficientei in procesele de recrutare”. Pentru mai multe detalii, click aici!