Atat femeile cat si barbatii doresc sa fie posesorii unui abdomen cat mai bine structurat, acest lucru oferindu-le incredere in fortele proprii si o stare de bine. In spatele unui abdomen de invidiat stau ore in sir de exercitii fizice speciale, efectuate zilnic. Este bine cunoscut faptul ca un stil de viata sanatos nu presupune doar o alimentatie atent aleasa, ci include si, printre altele, efectuarea repetata si regulata de exercitii fizice.

Banca de antrenamet este un echipament ce seamana cu o banca normala, dar este gandita pentru efectuarea exercitiilor cu greutati si/sau abdomene. Bancile de antrenament pot avea design diferit: fixe orizontal, fixe inclinate, fixe in pozitia pliat, cu o pozitie ajustabila, cu doua sau mai multe pozitii ajustabile, cu suport pentru greutati etc. Intr-o anumita limita, definitia unei banci de antrenament se asociaza si cu alte echipamente conexe.

Banca multifunctionala

banca-multifunctionala-insportline-lkm904

Citeste mai jos

Pentru a te bucura de un trup de invidiat trebuie sa muncesti in acest sens. Si uneori trebuie sa o faci din greu, deoarece unele exercitii fizice sunt destul de greu de efectuat daca nu esti posesorul unor aparate de fitness care sa ofere nu doar eficienta, ci si comoditate in miscare, astfel incat efortul pe care il depui sa devina un mod de relaxare si care sa te faca sa nu renunti asa usor la sport.

O banca pentru abdomene reprezinta o solutie foarte buna pentru a face din miscare un stil de viata si sta chiar la tine acasa, fara sa fii nevoit sa te deplasezi la sala de fitness.

 

Tipuri de exercitii cu banca pentru abdomene

Cea mai buna banca de abdomene este cea care iti permite sa efectuezi un numar mare de exercitii, in acest fel avand posibilitatea de a-ti antrena mai multe grupe de muschi. Poti realiza exercitii cu diferite grade de dificultate, in functie de telul pe care il ai de indeplinit, acela de a te mentine in forma sau de a face performanta.

Daca esti in cautarea unei banci de fitness este important sa tii cont de faptul ca aceasta exista si sub forma de aparat multifunctional, ce ofera o gama larga de exercitii pentru mai multe categorii de muschi, in timp ce variantele simple de banci doar pentru abdomene permit exercitii pentru o singura grupa musculara. Mai mult, poti imbina exercitiile de forta, folosind diferite articole sportive precum greutati, bare si gantere.

Citeste si:  TeCOMM: Top 3 elemente cheie pentru succesul unui magazin online

 

Criterii de selectie ale unei banci

Banca de abdomene este un aparat foarte versatil, ceea ce reprezinta cel mai important criteriu de selectie atunci cand doresti achizitionarea uneia. Suprafata de contact dintre banca si corp trebuie sa fie una cat mai comoda pentru a impiedica aparitia durerilor de spate si care sa permita totodata efectuarea exercitiilor dorite.

Citeste mai jos

Alegeti un model cu o suprafata moale, antiaderenta, care sa fie placuta la atingere. De asemenea, orientati-va spre modelul de banci de abdomene cu fiabilitate mare, ce sunt usor de depozitat si de transportat.

 

Inclinarea – un criteriu de luat in considerare

Inclinarea si pozitia bancii se pot modifica usor in functie de model si de antrenament. Cu cat inclinarea este mai mare, cu atat iti vei lucra mai bine muschii. Daca esti incepator, este indicat ca in primele antrenamente sa lasi o inclinare mai mica a bancii pentru a nu te suprasolicita. Mai mult, la unele modele poti fixa suportul in pozitie orizontala pentru a-ti permite o gama larga de exercitii de forta, cu sau fara greutati.

Aparatul este conceput pentru orice varsta si pentru orice nivel de pregatire fizica. Daca esti incepator sau avansat, banca de fitness te ajuta sa iti modelezi corpul in confortul propriei locuinte, cu costuri reduse. Mai mult, daca vei imbina antrenamentele de forta cu o alimentatie echilibrata si sanatoasa, vei avea un corp perfect in cel mai scurt timp.