In lumea afacerilor reusesc sa se impuna cei care sunt buni strategi, care stiu sa isi planifice viitorul si imbina mentalitatea traditionala cu cea moderna. Aceasta este opinia lui Li Ka-shing, miliardarul asiatic din Hong Kong care detine corporatia Hutchinson Whampoa cu o cifra de afaceri anuala de multe miliarde de dolari.

Omul de afaceri asiatic a demarat cu multi ani in urma un business care se axa pe producerea unor flori de plastic, iar acum a ajuns sa se numere printre cei mai bogati afaceristi din lume. Potrivit Business Insider, Li Ka-shing, desi a renuntat la scoala inca din vremea cand era elev de liceu, a avut un urias succes ca si antreprenor, datorita intuitiei sale deosebite de a investi. Jurnalistii din Asia il supranumesc pe Li Ka-shing „Superman” datorita afacerilor sale. Concernul sau activeaza in circa 55 de state ale lumii si are cateva zeci de mii de angajati.

Citeste mai jos

Li Ka-shing este patronul companiei Orange Austria, pe care a achizitionat-o dupa ce a oferit peste 1,3 miliarde de euro. De asemenea, o alta investitie de succes a acestuia este reprezentata de preluarea diviziei France Telecom de catre operatorul de telecomunicatii Hutchison 3G, care face parte din grupul coordonat de el, Hutchison Whampoa.

Pe de alta parte, Li Ka-shing are o buna reputatie in lumea antreprenorilor si intreprinde foarte multe actiuni de binefacere, fiind unul dintre filantropii care doneaza sume mari de bani pentru sustinerea unor cauze nobile in Asia.

Recomandari primite de la un businessman de succes

Miliardarul considera ca una din calitatile de necontestat ale unui lider este aceea de a darui celor care au nevoie bani pentru o soarta mai buna. In privinta unui business de succes, Li Ka-shing spune pentru Business Insider ca a reusit sa evolueze atat de promitator deoarece a petrecut foarte mult timp planificand cu mare atentie ceea ce se intampla in viitor.

Asiaticul afirma ca un lider trebuie sa nu fie prea optimist atunci cand piata da semne ca evolueaza spre bine, insa nici prea pesimist, atunci cand piata comerciala se afla in scadere. Echilibrul este esential in aceste situatii! Li Ka-shing mai spune ca o reputatie buna pentru tine si compania ta reprezinta un avantaj foarte important, chiar daca nu se reflecta in bilanturile de ordin financiar. Potrivit afirmatiilor afaceristului nu este atat de important cat de puternic si capabil esti, ci trebuie sa dai dovada si de un suflet generos, daca vrei sa reusesti sa iti construiesti o reputatie.

Citeste si:  Oamenii de succes nu vor spune aceste lucruri

Oamenii de succes ar trebui sa posede intuitie si inteligenta emotionala, sa fie capabili sa depisteze talentul prezent in cei din jurul lor. Un bun manager va sti cum sa isi selecteze salariatii cei mai inteligenti si sa ii foloseasca pentru a-si pune in aplicare ideile. Totusi, nu trebuie sa caute acei angajati buni doar pentru reputatia lor, ci este necesar sa le testeze ideile in practica.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Pentru a avea calitatile unui manager de succes, atitudinea pozitiva este foarte importanta. Un manager de top are rolul de a-i inspira pe ceilalti „spre maretie”, in timp ce un sef isi domina subordonatii, facandu-i sa se simta mici, spune miliardarul.

Business Insider scrie ca arta unui management bun se reflecta in capacitatea unui lider de a accepta schimbarile trepidante ale acestor ani si de a combina in mod cat mai realist o mentalitate traditionala cu cea moderna, specifica acestor vremuri.

Cu toate ca nu exista formule magice pentru un succes in afaceri, fiecare antreprenor are parte de multe resurse care ii pot oferi un bun suport pentru a reusi sa isi puna in aplicare strategia. Exista o multime de idei care provin din carti publicate gratuit pe Internet, asa ca te poti folosi de acestea pentru a te insipira si pentru a avea pierderi cat mai mici in afacerea ta. Un plan bine facut te poate conduce catre un succes scontat, mai sustine „Superman”.

 

Mihai Matei