Poate ca si tu omiti unele aspecte cand vine vorba de utilizarea corecta si eficienta a cardurilor de credit. Iata o serie de trei lucruri pe care sa le faci si inca trei pe care sa nu le faci cu aceste conturi.

 

ASA DA

  • Verifica minutios rapoartele cardurilor bancare.

Oricat de bine pus la punct ar fi sistemul bancar, exista sansa de a aparea anumite greseli. Totodata, s-ar putea ca tu sa uiti sa inchei o tranzactie necesara. In acest sens, nu arunca la cosul de grunoi rapoartele conturilor tale, ci, dimpotriva, verifica-le atent. Nu stii cum o eroare s-a strecurat in ele si tu vei avea de pierdut mai devreme sau mai tarziu. Folosirea cardurilor de credit implica un grad ridicat de atentie.

Citeste mai jos

  • Plateste-ti integral cheltuielile luna de luna.

Foarte multi antreprenori platesc doar o parte din cheltuielile facute cu cardurile de credit la sfarsitul lunii. Acest lucru nu atrage dupa sine decat aspecte negative. Vei ajunge sa cheltui pe o gramada de lucruri care nu sunt necesare si te vei ingropa in datori. In plus, nu iti vei putea tine sub control situatia financiara si fluxul de numerar. Asadar, cheltuie doar cat iti permiti si plateste la timp.

  • Incearca sa faci mai multe plati lunar.

Daca in fiecare luna platesti tot ce ai cheltuit cu cardul de credit in aceeasi data, bancile si ceilalti investitori ai tai vor intelege ca esti dependent de respectivul credit lunar. Imaginea ta in fata lor va avea de suferit, iar daca vei avea nevoie de o noua finantare, iti va fi mai greu sa o obtii.

 

ASA NU

  • Nu anula cardurile de credit.
Citeste si:  Cum te protejezi de o viitoare recesiune financiara

Poate ca nu te-ai gandit pana acum la acest aspect, dar, in momentul in care anulezi un astfel de card, lasi creditorilor impresia ca nu poti gestiona mai multe linii de finantare odata. Astfel, istoricul finantarilor tale nu va mai arata atat de bine. Preferabil ar fi sa pastrezi contul deschis si sa il folosesti macar o data la cateva luni.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

  • Nu iti deschide prea multe carduri de credit odata.

In primul rand, daca faci acest lucru, la un moment dat vei realiza ca sunt prea multe si vei dori sa inchizi din ele. Aici revenim la ceea ce am spus la punctul anterior. In al doilea rand, creditorii vor crede ca esti disperat dupa bani si nu vor avea incredere sa iti aprobe deschiderea conturilor. Astfel, s-ar putea sa alergi dupa mai multi iepuri si sa nu prinzi niciunul.

  • Nu folosi cardurile cu anumite beneficii doar pentru ca suna bine.

Foarte multe banci ofera o serie de beneficii la folosirea unui card de credit al lor. Bineinteles ca sunt tentante, dar nu uita sa citesti atent clauzele contractelor, pentru a observa daca aceste beneficii chiar exista. Documenteaza-te asupra comisioanelor practicate, asupra dobanzilor si asa mai departe. Cu alte cuvinte, ai grija ca aceste beneficii sa nu fie doar o stategie de marketing si, de fapt, sa se transforme in pierderi cand tragi linie la final.