In momentul in care ai un job disponibil, daca vrei ca cei mai buni candidati sa isi depuna CV-urile, trebuie sa stii cum sa ii atragi. Asadar, trebuie sa iesi din tipare, trebuie sa fii bun daca vrei sa ii atragi pe cei buni. Ce zici de un anunt de tip video? Companii mari precum Twitter sau Pepsi au recurs deja la aceasta modalitate. Incearca si tu, dar, mai intai, citeste niste sfaturi despre cum ar trebui sa fie acest clip.

  1. Starneste interesul prin latura emotionala a candidatului.

Un astfel de anunt trebuie sa spuna o poveste despre angajator care sa inspire candidatii. Practic, daca anuntul este bine facut, cel ce in vede, trebuie sa fie motivat incat sa aplice imediat. Emana emotii pozitive precum umor, surpriza, inspiratie sau fericire.

Citeste mai jos

  1. Ilustreaza valorile companiei.

Angajatii isi doresc sa lucreze intr-un loc in care cultura organizationala sa coincida cu valorile si credintele lor. Acelasi lucru ar trebui sa il urmaresti si tu, ca antreprenor. Asadar, fii sincer in privinta acestui aspect si vei avea doar de castigat. Poti include imagini elocvente din birouri sau filmari de la o actiune de responsabilitate sociala.

  1. Include-i pe actualii angajati.

Cateva secunde in care cativa angajati sa isi impartaseasca un punct de vedere despre companie, despre atmosfera la lucru sau despre cel mai frumos team-building vor da senzatia candidatilor ca incep sa isi cunoasca echipa.

  1. Subliniaza beneficiile pe care le poti oferi.

Nu uita ca acest anunt este, de fapt, o reclama. Asadar, trateaz-o ca atare. Oamenii vor beneficii, asadar, spune-le ce le poti oferi, dar fii cat se poate de sincer. Daca angajatii tai au facilitatea de a lucra o zi pe saptamana de acasa, nu omite acest lucru. La fel, daca le oferi abonamente la o sala de sport, reduceri de vacante si asa mai departe, subliniaza aceste aspecte.

  1. Nu uita sa oferi posibilitatile de contact.
Citeste si:  Cum si de ce trebuie sa ii multumesti unui angajat

Daca anuntul tau este facut ca la carte, candidatii nu vor intarzia sa aplice. Ofera-le mai multe posibilitati de contact si incearca sa fii cat se poate de abordabil.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

  1. Lungimea clipului trebuie sa fie adecvata.

Ce inseamna adecvata? Nici douazeci de secunde, nici zece minute. Astfel de filmulete au, in general lungimea de patru minute. Ai grija ca, totusi, aceste patru minute pot parea patruzeci, daca video-ul este plictisitor.