Balustrada din sticla reprezinta un element decorativ si de siguranta ce poate fi utilizat atat in interior, cat si in exterior, pastrand in acelasi timp sentimentul de libertate si spatiu deschis.  Sticla poate fi decorata prin serigrafiere, prin aplicarea de folii cu diverse modele sau se poate utiliza sticla vopsita. In general, sticla pentru balustrade este fixata in structuri de lemn sau sisteme de balustrade din otel inoxidabil prin utilizarea de cleme pentru sticla. Pentru un aspect mai traditional, balustradele din alama combinate cu panouri verzi colorate pot da un efect de eleganta. Cand vorbim de realizarea unei balustrade din sticla securizata, este esential sa alegem, in primul rand, modalitatea de prindere corecta, in functie de care se stabileste tipul de sticla si grosimea sticlei. Sticla folosita poate fi securizata laminata, cu grosimi intre 8-20 mm in functie de modalitatea de prindere aleasa.

De regula, in cazul balustradei cu prinderea sticlei in profil U sau in puncte, este recomandata sticla securizata si laminata cu grosime 10-20 mm, din motive de siguranta si rezistenta. Pentru sistemele cu montanti verticali si cleme de prindere a sticlei securizate se poate folosi o sticla securizata si laminata cu grosime 8-12 mm. Balustradele din sticla se executa din sticla securizata si laminata sau doar sticla laminata de diferite tipuri: colorata, mata, sablata, fumurie, gravata, etc.

Citeste mai jos

Solutiile existente pentru balustradele de sticla fara rama, maximizeaza perceptia de spatiu printr-un aspect minimalist modern, pastrand panorama si oferind in acelasi timp securitate si siguranta pentru scari, balcoane si terase. In functie de sistemul de prindere ales si utilizarea acesteia se stabileste tipul si grosimea sticlei.

Balustradele din sticla securizata sunt o solutie modern si sigura, care transforma un spatiu simplu in cel mult dorit, indiferent ca este o locuinta, un birou sau unul comercia. Preferate pentru ca maresc spatiile, balustradele din sticla sunt suficient de rezistente pentru a fi folosite in diferite structuri. Alaturi de scarile din sticla, din lemn, din marmura etc., balustradele din sticla confera siguranta, datorita compozitiei materialului din care sunt realizate. Sticla acestora este securizata si laminata, precum cea folosita la scarile din sticla, atat la cele de interior, cat si la cele de exterior.

Citeste si:  Esti PFA? Iata ce serviciu de contabilitate ti se potriveste

logo background gri

Acestea sunt o buna optiune pentru casele moderne, indiferent de dimensiunea lor. Totusi, in functie de proiect, arhitectul are deplina libertate sa le includa si intr-o locuinta clasica. De asemenea, frumoasele balustrade de sticla permit numeroase modalitati de amenajare in functie de modul de amplasare a surselor de lumina.

Citeste mai jos

Tipul si grosimea balustradelor din sticla depinde de modalitatea de prindere a acestora. Prinderea se realizeaza in profil de U sau in anumite puncte, in functie de lungimea scarii si de numarul de trepte. Sistemul de prindere poate fi din inox, lemn sau aluminiu, iar alegerea acestuia depinde de nivelul de siguranta necesar si de aspectul dorit.

Odata stabilit gradul de siguranta, balustradele de sticla poate fi folosite drept elementul arhitectural care imbunatateste semnificativ designul unui spatiu. Realizate din sticla clara sau din sticla sablata, balustradele permit personalizari cu folii de diferite nuante si modele. De asemenea, completate de elemente din inox sau din lemn, acestea devine mai vizibila decat daca sunt simple.

Magazinele, in principiu, prefera balustradele din sticla, pentru ca ii ajuta pe clientii acestora sa se orienteze mai bine catre produsele dorite. Acest tip de balustrade sunt preferate, de asemenea, de cabinetele medicale si de centrele de sanatate, fiind intens solicitate pentru birouri, datorita diversitatii, sigurantei oferite si a greutatii reduse. De astfel, acestea sunt facil de integrat in structurile metalice din care sunt construite majoritatea cladirilor de birouri. In plus, balustradele din sticla faciliteaza trecerea luminii naturale, ceea ce reduce timpul in care intreaga cladire este iluminata artificial.