Daca iei la intamplare cativa tineri si ii chestionezi cam in ce domeniu ar dori sa lucreze imediat dupa finalizarea studiilor universitare, raspunsul va fi de cele mai multe ori: in domeniul IT.

Business Insider ne anunta ca tot mai multi tineri isi indreapta atentia catre joburile dintr-o companie tehnologica, deoarece aici li se ofera multe avantaje. Acesta reprezinta un motiv pentru care mai jos vei regasi o lista a celor mai buni angajatori din America.

Topul a fost realizat pe baza datelor PayScale si a vizat circa 200 de companii americane. Gigantul IT Google a ocupat pozitia a doua in clasament, avand un procent de 81% in privinta satisfactiei de la job.

Citeste mai jos

Compania Yahoo se afla pe locul 8 cu un procent de 72%, iar Microsoft ocupa locul 14, Symantex, locul 26, Cisco (locul 29), Intel (locul 40), Apple – 55.

Si totusi, de ce sunt atat de atractive pentru un tanar absolvent aceste companii din domeniul IT?

Jurnalistii de la Business Insider scriu ca firmele de pe acest palier au inteles inca de la inceput ca avantajele joaca un rol extrem de important in atragerea oamenilor talentati.

Cei de la Google, de pilda, folosesc metode de motivare a angajatilor cum ar fi: oferirea de mic dejun, pranz, cina si gustari fara plata, iar in afara de mancare, cei care lucreaza aici au si o sala de bowling, un teren de hochei pe gheata si chiar maseuze. Sefii companiei americane au afirmat la un moment dat ca „atunci cand iti tratezi angajatii bine, au o productivitate mai mare”.

De exemplu, o data pe saptamana inginerii de software de la Google se intalnesc la un minibar pentru a-si sarbatori noii colegi si pentru a socializa, aspect cu consecinte pozitive in cresterea eficientei lor la birou.

Si la compania Yahoo, inca din 2012, an in care fraiele conducerii firmei au fost preluate de directorul executiv, Marissa Mayer, a furnizat alimente gratuite si smartphone-uri angajatilor. In plus, la Yahoo, salariatii au parte si de bilete la film sau chiar inchirieri de masini.

Citeste si:  Cum ar trebui sa procedeze tinerii care isi doresc un loc de munca bun in viitor

In cazul celor de la Microsoft, acestia au pus la dispozitia salariatilor un centru spa si un mall al companiei cu 14 restaurante, magazine si banci. Compania americana Evernote achita angajatilor servicii de curatare a casei, iar cei de la Facebook ofera servicii de spalatorie pentru angajati. Specialistii in HR sustin ca in cazul in care avantajele atrag angajatii, beneficiile ii impiedica sa migreze la alta companie.

Daca lucrezi pentru Yahoo si doresti sa adopti un copil, compania iti va rambursa circa 5.000 dolari din costuri!

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

La Google, in cazul in care un salariat isi va pierde viata, atunci sotii primesc cam jumatate din ceea ce a facut acesta in timp ce lucra pentru companie timp de un deceniu, anual. In plus, copiii acestora au dreptul de a primi 1.000 dolari lunar pana la implinirea varstei de 23 de ani, daca sunt studenti.

Femeile care lucreaza aici si devin mame pe parcurs, au un concediu de maternitate de cinci luni de zile, dar si un salariu complet si beneficiile adiacente. Conform afirmatiilor sefului departamentului de HR al Google, Laszlo Bock, „beneficiile ca pastrarea angajatilor fericiti au costuri importante pentru companie”.

Business Insider mai scrie ca la Yahoo, daca unul dintre salariatii sai vrea sa adopte un copil, compania ii va rambursa circa 5.000 dolari din costuri. Conform informatiilor obtinute de PayScale, salariul mediu anual la Yahoo este de 120.000 dolari, in timp ce salariul mediu de la Google este 119.000 dolari.

De asemenea, un ghid lansat de Robert Half International arata faptul ca salariile medii din marile companii tehnologice vor avea cea mai mare crestere din orice sector, de circa 5,3%.

Mihai Matei