O zi fara ras este o zi irosita” – Charlie Chaplin

O serie de studii arata ca umorul si, prin urmare, rasul la locul de munca are un impact pozitiv asupra productivitatii. Pe langa faptul ca amelioreaza stresul si plictiseala, sporeste creativitatea si colaborarea. Potrivit cercetarilor, fiecare chicot aduce o serie de beneficii in ceea ce priveste munca la birou. Rasul imbunatateste bunastarea anagajatilor, productivitatea si precizia analitica.

Citeste mai jos

Atunci cand o persoana rade nu se elibereaza doar mental, ci si fizic. Rasul stimuleaza circulatia si ajuta la relaxarea muschilor, putand sa ajute la reducerea simptomelor fizice ale stresului. Astfel, esti mai abil sa-ti duci la bun sfarsit sarcinile de la lucru. Sunt si alte beneficii pe care rasul le are la birou:

1. Rasul iti usureaza sarcinile

Stresul de la munca este rau, atat pentru mentalul tau, cat si pentru sanatate. Daca dai voie starilor de acest fel sa te acapareze, este posibil sa obosesti si sa nu te simti bine. Asa ca, din cand in cand este bine pentru angajati sa vada si partile amuzante si interesante de la munca. Un ras impreuna cu colegii este necesar pentru imbunatatirea zilei si usurarea sarcinilor.

2. Rasul creeaza o atmosfera de lucru pozitiva

Odata ce oamenii rad impreuna, prieteniile se inlesnesc. O atmosfera amuzanta si plina de bucurie si rasete este un mediu propice de munca. O echipa este mult mai probabil sa aiba succes, daca este suficient de confortabila pentru a rade in prezenta celuilalt. Prin glume se creeaza conexiuni mai puternice intre membrii echipei, iar asta face comunicarea mai usoara.

3. Rasul ajuta la reincarcarea bateriilor si eliminarea tensiunii

Zambetul si rasetele elibereaza mintea de gandurile stresante. Dupa un proiect greu sau un task mai dificil, un ras impreuna cu colegii de birou este o ocazie sa-ti eliberezi mintea. Stresul si tensiunea se manifesta puternic, mai ales cand ai un deadline urgent. Respiratie rapida, o stare de spirit coplesitoare, palme transpirate si incapacitatea de a gandi logic sunt unele reactii care apar in situatiile de stres. O gluma naiva si un ras impreuna cu colegii vor stimula circulatia sangelui in corp si vor relaxa muschii, reducand considerabil simptomele stresului. Mai mult, vor imbunatatii capacitatea de concentrare.

Citeste si:  Dificultati in vederea de aproape? Cum le corectam?

Citeste mai jos

4. Rasul face angajatii mai fericiti la locul de munca

Rasul la birou elimina apatia, plictiseala si starile negative. Astfel, intr-un loc de munca unde rasetele si starea de bine sunt normale, angajatii vor fi mai fericiti sa lucreze. Evident, odata cu asta, va creste si productivitatea. Cu cat angajatii se simt mai bine si sunt mai fericiti, cu atat vor prinde drag sa lucreze, se vor concentra mai bine si vor inregistra performante mai mari.

5. Rasul este bun pentru creativitate

In acelasi fel in care, atunci cand oamenii rad, se elibereaza de stres si de anxietate, se mai elibereaza si de teama de a fi criticat. Oamenii vor fi mai deschisi si nu se vor mai teme sa-si prezinte ideile creative. In asa fel, vor fi mai multe sanse sa se gandeasca la solutii cu totul si cu totul creative sau inovatoare.

Prin urmare, rasul la locul de munca aduce multe beneficii. Pe langa eliminarea stresului si crearea unui mediu de lucru placut, rasul poate imbunatatii creativitatea angajatilor si poate marii productivitatea.