Black Friday

 

Inca din 1952, Black Friday a marcat deschiderea sezonului de cumparaturi pentru Craciun, oferind o varietate de promotii pentru a atrage publicul larg. Cu trecerea timpului, o singura zi nu a mai fost suficienta, iar multe magazine au extins aceasta sarbatoare pe intreaga luna noiembrie. Iata cateva statistici, in legatura cu Black Friday, din Statele Unite.

 

  • 137 milioane de oameni au vizitat magazinele in cele patru zile de Black Friday.
  • In 2016, cheltuielile totale inregistrate in aceasta perioada au crescut cu peste 50% fata de 2002 (655.2 miliarde).
  • In medie, fiecare cumparator a cheltuit 935.58 $ in aceasta perioada (2016).
  • Cele mai bune vanzari sunt inregistrate, in mod surprinzator, nu in ziua de vineri. Multe brand-uri ofera reduceri din ce in ce mai devreme. Competitia este foarte apriga, de aceea magazinele cauta metode inovative pentru a te tenta sa cheltuiesti cati mai multi bani.
  • Studiile arata faptul ca cea mai buna perioada pentru achizitionarea de electrocasnice este la inceputul lunii. Cea mai buna zi pentru decoratiuni de Craciun este 22 noiembrie.
  • Reducerile sunt in medie de 23%.
  • In 2013, au fost angajati sezonier 764,750 de oameni.

 

 

Romania

Conceptul de Black Friday a fost adus in tara noastra de catre eMAG si Flanco, in 2011 si este in continua crestere. Cele doua magazine au raportat cele mai mari vanzari in 2016 cand eMAG a vandut produse in valoare de 40 milioane €, in timp ce Flanco a cumulat 22 milioane €. In 2015, 11 milioane de romani afirmau ca au auzit de Black Friday, ceea ce reprezinta 73% din publicul tinta al sarbatorii (15 milioane), iar mai mult de jumatate dintre ei au indicau faptul ca intentioneaza sa cumpere ceva. In toiul evenimentului (2016) eMAG a atins un record de 452,000 de oameni care au accesat simultan website-ul, iar majoritatea vizitelor s-au finalizat cu o comanda plasata..

Citeste si:  Marketing neconventional

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing si Branding

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Sute de magazine isi anunta participarea pentru anul acesta si in ciuda faptului ca in Romania sarbatoarea pica mai tarziu fata de Statele Unite, deja au inceput sa creasca  vanzarile. Fie ca e doar o iluzie faptul ca sunt reduceri, un lucru este sigur: magazinele care s-au folosit de aceasta strategie au inregistrat castiguri considerabile.