Camera infinita a fost produsa de Yayoi Kusama, in 1965, numita si “Phalli`s Field”. Este o camera care a luat nastere din dorinta artistei de a aduce o experienta perceptuala picturilor ei anterioare.

O oglinda infinita este o pereche de oglinzi paralele care creeaza o serie de reflectii mai mici si tot mai mici care par sa duca spre infinit. Deseori, o camera a infinitului are in componenta un set de becuri LED sau alte surse de lumina punctuale plasate in jurul periferiei oglinzilor. Atunci cand un observator exterior priveste in suprafata oglinzii partial reflexive, luminile par sa se retraga la infinit, creand aspectul unui tunel de lumini infinit.

Citeste mai jos

De-a lungul carierei sale, artista a produs mai mult de douazeci de camere infinite diferite. Sase dintre acestea, cele mai des intalnite, au fost prezentate la expozitia Hirshhorn. De la camere de tip peep-show, la instalatii multimedia, fiecare dintre mediile kaleidoscopice ale lui Kusama ofera sansa de a intra intr-o iluzie a spatiului infinit. Camerele ofera, de asemenea, posibilitatea de a examina temele centrale ale artistei, cum ar fi sarbatorirea vietii si consecintele ei.

Yayoi Kusama este o artista contemporana din Japonia. Este activa in pictura, spectacol, film, moda, poezie, fictiune si alte arte. Lucrarile sale se bazeaza pe arta conceptuala si prezinta anumite atribute ale curentelor minimalism, suprarealism, pop art, expresionism abstract. Arta ei este plina de elemente autobiografice, psihologice si sexuale. Momentan, este cea mai vanduta artista femeie din lume. La aproape 90 de ani ai ei, inca este uimitor de prolifica.

Citeste mai jos

Camera infinita poate fi vazuta in Bucuresti la Museum of Senses. Daca esti curios sa vezi daca iluzia te poate pacali si pe tine sau daca vrei sa face parte dintr-un univers infinit de lumini, hai la muzeu. Vino alaturi de prietenii tai si descopera fascinanta lume a a oglinzilor si luminilor si alte exponate cu totul si cu totul surprinzatoare. Mai mult, vei ramane si cu cateva imagini memorabile cu tine si prietenii tai.

Citeste si:  Stereogramele - arta iluziilor