Dacă nu știi ce să alegi între un site dezvoltat de la zero și unul pe platforma open-source îți prezentăm câteva aspecte legate de fiecare variantă, pentru a putea decide mai ușor care este cea mai bună alegere pentru tine, în funcție de nevoile tale.

Avantajele folosirii platformelor open-source

Statisticile arată faptul că:

 • Aproximativ 37% din companiile din lume folosesc platforme open-source
 • Aproape 79% din producătorii de software globali utilizează codul open-source în scopul de a crea sisteme comerciale
 • La firmele medii și mari s-a observat tendința clară de a utiliza platforme open-source mai mult decât la cele mici.

Specialiștii au estimat faptul că până în anul 2020  numărul companiilor publice din lume (din lista întocmită anual pe revista Forbes Global 2000) care folosesc soluții open-source va crește de 3 ori.

Aspecte importante și avantaje despre platformele open-source:

 • Se oferă licență liberă pentru software și codul sursă, prin urmare programul poate fi modificat și redistribuit; asta nu înseamnă că se poate obține pe gratis; cuvântul liber semnifică doar că software-ul oferă anumite avantaje, libertăți utilizatorului
 • Open-source înseamnă că utilizatorul poate modifica platforma (ex. Magento care este folosită de mai mult de 200.000 de magazine online)
 • Modificarea design-ului se face cu un programator sau de către utilizator dacă are cunoștințe de acest fel
 • Programatorul poate studia, schimba, integra, reconstrui sistemul după necesități
 • Prin adaptarea completă a sistemului se maximizează toate beneficiile comerciale ce rezultă prin utilizarea acestui software specific
 • Soluțiile open-source au caracteristici unice, sunt în continuă dezvoltare, ele evoluează desigur în direcția perfecționării
 • Au multe beneficii oferite gratuit, teme grafice gratuite, unele chiar impresionante, personalizări interesante, aspectul vizual este din ce în ce mai grozav
 • Pot îmbunătăți performanța în afaceri ale unor firme și companii.

open source platform

Dezavantaje care apar la platformele open-source:

 • Utilizatorul trebuie să realizeze singur toate operațiunile legate de site (optimizarea vitezei, securitatea, întreținerea)
 • Platformele open-source par a fi create mai mult pentru a se vinde singure și nu pentru a vinde produsele utilizatorului
 • Uneori utilizatorul poate avea probleme cu anumite teme alese care nu sunt compatibile, de aceea nu le poate implementa sau folosi și trebuie să renunțe la astfel de detalii
 • De regulă platformele open-source au cam aceleași elemente grafice, aceeași așezare a elementelor; culorile pot să difere de la o platformă la alta și desigur anumite detalii, stilizări care sunt variate.
 • Unele agenții de web design aleg platforme open-source (ex: WordPress), deoarece reprezintă un avantaj pentru ei, nu pentru clienți. Mergând pe o variantă precum WordPress, agențiile pot dezvolta site-uri web mai rapid, sacrificând calitatea produsului final.

Avantajele creării unui site dezvoltat de la zero

programming

Citeste mai jos

În acest caz avantajele sunt mai mari pentru că site-ul poate fi dezvoltat de la zero, așa cum își dorește clientul, conform cerințelor sale, în scopul atingerii obiectivelor stabilite de el de la început. Desigur abordarea trebuie să fie clară și personalizată, designul să fie unic, cu accent mare pe securitate și performanță.

Citeste si:  3 trenduri care vor domina piata marketingului online in 2017

Prin construirea unui site de la zero se poate construi un site profesional, un website special pentru afacerea clientului. Prin urmare acest site poate ajuta în creșterea performanței de afaceri a clientului, ceea ce este un mare avantaj.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

 • Portal Management Marketing Online

  Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

În construirea site-ul se ține cont de aspect grafic, funcții disponibile, utilizarea unor tehnologii avansate, cum sunt HTML5, CSS3, PHP7+ MySQL, Java Script și altele. Ideea este de a obține un site care să reflecte experiența programatorului și să satisfacă cerințele clientului. În acest caz nu se poate vorbi despre teme sau template-uri gratuite sau de platforme gratuite ca în cazul prezentat la începutul articolului.

Cu specialiștii de la agenția de web design SCDesign.ro care au o experiență de mai bine de 6 ani în domeniu și mai mult de 500 de proiecte finalizate cu succes, poți avea un site de prezentare sau un site web profesional așa cum ți-ai dorit. Acești programatori oferă servicii complete, foarte eficiente, de Creare Site Prezentare și Creare Site Web Profesional realizate la standarde înalte, cu tehnologii HTML 5, Java Script, PHP 7+, MySQL, CSS 3.

Principalele avantaje sunt: site-urile sunt profesionale, au un design original și foarte atractiv, funcționează în toate browserele moderne (Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari și altele), sunt valide în programarea HTML 5 ultima versiune, sunt garantate rezultate SEO On-Page, viteza de încărcare va fi excelentă, codul sursă corect, iar rezultatele de performanță impecabile.

Astfel de site-uri promovează imaginea unică a afacerii clientului, au fiecare un aspect original, se pot diferenția de alte site-uri ale concurenței, sunt ușor de administrat, nu trebuie să ai cunoștințe avansate în domeniu pentru a le folosi, pot fi optimizate SEO în continuare pentru a se obține performanță, astfel se obțin întotdeauna rezultatele dorite, în scopul promovării afacerii.

Prețul de creare al unui site de la zero depinde de complexitatea acestuia, a funcționalităților disponibile. Este vorba despre secțiunile prezentate care pot fi standard sau personalizate în funcție de ceea ce dorește fiecare client în parte.

Prin urmare decideți singuri ce fel de platformă este potrivită pentru dumneavoastră, sau dacă optați pentru construirea unui site web profesional de la zero.