y

Citeste mai jos

Modul in care generatiile actuale privesc locul de munca este un subiect foarte dezbatut in ultima vreme. Succesul si perfomanta unei companii depind atat de interactiunea pe care angajatii o cu managerul, cat si de contactul pe care clientii il au cu angajatii, astfel ca repercursiunile pe care le poate avea plecarea unui angajat dintr-o companie nu sunt resimtite doar intern.

In aceeasi ordine de idei, satisfactia la locul de munca a devenit un aspect la fel de aprins intrucat legatura dintre acest factor si schimbarea locului de munca este foarte stransa.

Pentru tinerii din generatia Y (Millennialls) se pare ca salariul nu este singurul si cel mai important determinant care le sporeste retentia intr-o organizatie. Intr-o epoca sufocata din ce in ce mai mult de progresul tehnologic, interesele lor nu mai sunt indreptate doar spre benefiicle materiale- cum se intampla pe vremea parintilor lor, caci ei au si alte asteptari.

Conform unui studiu realizat de Hipo.ro pe un esantion de 2643 de respondenti, posibilitatile de promovare sau dezvoltare pe care un angajat le poate avea intr-o companie reprezinta unul dintre factorii decisivi atunci cand vine vorba de prelungirea sau incheierea contractului de munca. Responsabilii HR ar trebui sa fie atenti si la alte motive pe care le invoca angajatii ca fiind esentiale atunci cand isi aleg un job, conform topului realizat de Hipo.ro.

jhkj

Salariul primit nu corespunde cu asteptarile financiare

 

Cand vine vorba de remuneratie, un potential angajat are pretentia sa primeasca un salariu pe masura orelor petrecute pentru a-si indeplini taskurile.

Partea financiara este foarte importanta intrucat 30% dintre absolventi au semnalat ca un salariu care este in concordanta cu asteptarile lor poate fi un factor al prelungirii contractului de munca intr-o companie.
Mediul de lucru nemotivant sau dezorganizat

Citeste si:  Pentru cati angajati tineri echilibrul intre job si viata personala reprezinta o problema

 

Majoritatea absolventilor pornesc cu gandul de a cauta contexte de invatare cat mai accelerate atunci cand isi aleg o pozitie entry-level sau de internship. Astfel, pentru ei este foarte important mediul in care lucreaza. Un mediu dezorganizat le ingreuneaza dezvoltarea, dar o situatie si mai problematica este cea in care isi desfasoara activitatile intr-un spatiu nemotivant.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

13% dintre absolventii care au participat la studiul realizat de Hipo au declarat ca ar renunta la un job daca nu ar avea conditii motivante si organizate de lucru.

 

Activitatile intreprinse sunt sub nivelul studiilor

 

Tinerii din generatia Millennialls reactioneaza foarte bine atunci cand sunt “felicitati” pentru indeplinirea cu brio a sarcinilor sau cand primesc feedback. Mai mult decat atat, productivitatea acestora este mai mare atunci cand activitatile pe care le desfasoara nu sunt sub nivelul studiilor pe care le-au terminat recent.

10% dintre respondenti au declarat ca au in vedere acest motiv atunci cand se hotarasc sa isi schimbe locul de munca.

Unele companii s-au adaptat rapid la schimbarea perceptiei tinerilor si si-au adaptat politica organizationala:

Cegeka promoveaza conceptul de Work-Life Balance, pentru noi fiind foarte important echilibrul de munca viata personala, beneficiu pe care multi candidati isi doresc sa il gaseasca la un angajator. In acest sens, ne asiguram ca nevoile colegilor actuali sunt intelese si atinse, avand implementata inclusiv o politica de zile libere aditionale, in conformitate cu procedurile si standardele interne”- Mihaela Joian, HR Manager, Cegeka Romania.