Desi este foarte cautat de barbati, domeniul media nu prea atrage reprezentantele sexului frumos. Potrivit datelor unui studiu dat publicitatii recent, femeile ocupa doar 35% dintre joburile din acest domeniu.

BBC arata ca circa 75% dintre locurile de munca din managementul de top din media de pe Glob sunt ocupate de persoane de sex masculin.

Citeste mai jos

Raportul indica faptul ca femeile sunt cel mai bine reprezentate in media pe continentul european si destul de slab reprezentate in Asia.

Raportul a analizat activitatea a peste 500 de companii care isi deruleaza activitatea in acest domeniu, iar expertii care au luat parte la studiu sustin ca lucrurile nu s-au schimbat de la ultima astfel de cercetare, care a fost realizata in urma cu aproape doua decenii, in anul 1995.

Cu toate acestea, exista si state europene precum Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Romania, Rusia si Ucraina, unde reprezentantele sexului frumos sunt bine reprezentate in cadrul redactiilor televiziunilor de stiri. Aici, in medie, 6 din 10 angajati sunt de sex feminin.

In SUA, 40% dintre angajatii unor redactii sunt femei

Specialistii sunt de parere ca exista un echilibru intre reprezentantii ambelor sexe in acest domeniu.

De asemenea, raportul mai arata ca in state precum Franta, Germania, Spania si Marea Britanie, se manifesta un adevarat echilibru in privinta sexelor corespondentilor, reporterilor, producatorilor si prezentatorilor. Totusi, s-a observat ca functiile mai inalte sunt ocupate de tot mai putine angajate de sex feminin, mai anunta BBC.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Pe continentul american, circa 4 din 10 dintre angajatii unor redactii de stiri sunt femei, insa reprezentantele sexului frumos sunt subreprezentate la nivel executiv in pozitiile decizionale. De pilda, in SUA acestea detin numai 23,3% dintre locurile de munca din managementul de top.

Raportul mentionat mai indica faptul ca femeile sunt slab reprezentate si in state precum Bangladesh, China, India, Japonia, Noua Zeelanda, Filipine si Coreea de Sud.

 

Mihai Matei