In lumea actuala, la moda sunt atacurile prin care infractorii cibernetici fura banii clientilor unor companii sau anumite date confidentiale, care sunt utilizate mai apoi in scopuri oneroase.

Potrivit datelor unui studiu al companiei Kaspersky Lab si B2B International, citat de BBC circa 5 din 10 dintre respondentii care au pierdut bani in tranzactii online frauduloase, nu au mai reintrat integral in posesia sumelor de bani care le-au fost furate online.

Expertii de la Kaspersky sustin ca, cu toate ca mai multe institutii financiare sustin o politica de rambursare a banilor pierduti in urma unor infractiuni cibernetice, doar 60% dintre respondenti si-au recapatat fondurile integral.

Citeste mai jos

Cercetarea mai arata faptul ca aproape 13% dintre cei care au luat parte la studiul mentionat au avut parte de o compensatie partiala, iar circa 27% nu au recuperat niciun ban, in cazul in care au fost victima unui atac cibernetic asupra conturilor lor.

Pe de alta parte, in medie, suma care a fost sustrasa de infractorii cibernetici a fost de 313 dolari. Cercetarea Kaspersky mai indica faptul ca 16% dintre respondenti au raportat o pierdere de peste 1.000 de dolari.

BBC scrie ca mai mult, nu toti utilizatorii sunt constienti de pericolele fraudelor cibernetice, asa ca 16% dintre respondenti considera ca infractiunile cibernetice de furt de bani sunt rare si destul de putin probabile.

Doar 60% dintre pagubiti isi recupereaza in totalitate banii furati!

Potrivit statisticilor efectuate de experti, doar 22% dintre utilizatorii platformelor online au apreciat ca ar putea fi victime ale unui atac cibernetic.

Studiul Kaspersky mai arata ca circa jumatate dintre utilizatorii intervievati s-au confruntat cu amenintari cibernetice financiare, cel putin o data pe parcursul anului trecut.

Citeste si:  Consum de energie anual mai mic cu 1000e cu ajutorul Climacheck

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Cu toate ca unii utilizatori isi pot recupera toti banii, informatiile care au stat la dispozitia specialistilor indica faptul ca asta se intampla in aproximativ 50% dintre cazuri, dar stresul cauzat si timpul pierdut sunt imposibil de compensat.

Expertii de la Kaspersky au apreciat ca este important ca pentru remedierea situatiei, companiile sa ia masuri pentru acordarea unei atentii marite protejarii informatiilor confidentiale ale clientilor, inclusiv a datelor financiare ale acestora.