Portabilitatea este poate cea mai importanta caracteristica a dispozitivelor inteligente pe care le folosim in fiecare zi, insa aceasta “vine la pachet” cu nevoia constanta de reincarcare. Astfel, se poate intampla sa ramai fara baterie la smartphone, tableta sau smartwatch ori de cate ori nu te afli in apropierea unei surse de alimentare cu energie electrica. Calatoriile de durata cu avionul, trenul sau autocarul te pot pune in aceasta situatie nedorita, asemenea excursiilor la munte sau zilelor petrecute la plaja.

Rezolvarea acestei probleme este una pe cat de simpla, pe atat de eficienta: poti lua in bagaj o baterie externa. Pentru a putea viziona pana la capat episodul din serialul tau favorit sau pentru a putea asculta intreg playlist-ul pe care l-ai facut pentru respectiva calatorie, o baterie externa iti poate reincarca telefonul sau castile wireless oricand ai nevoie. Sunt momente, insa, cand chiar si acumulatorii portabili clasici au lipsuri, precum situatia in care vrei sa incarci simultan mai multe dispozitive inteligente sau doresti o incarcare foarte rapida a unui device pe care-l folosesti in mod intensiv.

Citeste mai jos

Datorita faptului ca cererea este extrem de diversificata, acumulatorii externi si-au adaptat constant caracteristicile si au adaugat permanent noi functii pentru a putea tine pasul cu nevoile specifice ale utilizatorilor moderni. Astfel, dimensiunile, forma si capacitatea de stocare a energiei pot varia de la o baterie externa la alta. Unele modele de powerbank pot fi reincarcate atunci cand sunt expuse la lumina soarelui, in timp ce altele pot oferi multiple porturi USB cu functii de incarcare rapida. Daca esti in cautarea functiilor speciale sau vrei ca powerbank-ul sa te poata insoti pretutindeni, poti alege un model de baterie externa cu LED-uri sau unul rezistent la apa, praf si socuri.

Citeste si:  5 lucruri mai puțin confortabile despre locuitul la casă

Varietatea de acumulatori portabili este atat de mare incat cu certitudine vei gasi ceva ce se potriveste perfect necesitatilor si obiceiurilor tale de utilizare. Astfel, in randurile ce urmeaza, vei putea descoperi 3 modele de baterie externa disponibile pe Gadgetworld.ro, modele ce pot corespunde diverselor situatii in care te afli:

Baterie externa solara 8000 mAh

Acest model de acumulator portabil este un mix reusit intre o baterie externa si un panou solar, astfel incat iti va permite sa folosesti energia regenerabila a soarelui pentru a incarca orice dispozitiv care afiseaza beculetul rosu. In plus, poti conecta simultan doua dispozitive, iar carcasa acestui powerbank asigura protectie impotriva stropilor de apa.

Baterie externa 20000 mAh Metalic

Daca majoritatea modelelor de acumulatori portabili ofera protectie impotriva apei si design “sport”, acest model este special conceput pentru tinuta “business”. Astfel, prin eleganta liniilor, dimensiunile reduse si textura speciala, aceasta baterie externa este ideala pentru cei ce prefera obiectele rafinate. In plus, te vei putea bucura de o capacitate de 20.000 mAh si vei putea conecta simultan doua dispozitive, dintre care unul va beneficia de reincarcare rapida (2.1A).

Baterie externa 12000 mAh cu lanterna si LCD

Acest model de capacitate mare iti poate reincarca simultan doua device-uri, iar unul dintre port-urile USB ofera functia de incarcare rapida (2.1A), utila in momentele in care una dintre aplicatiile folosite pe smartphone consuma energie intr-un ritm ametitor. Ecranul LCD iti va arata informatiile utile referitoare la nivelul de energie si viteza de incarcare, iar lanterna iti va fi de folos in serile cand vrei sa nimeresti yala cu cheia sau cand cauti ceva pe sub canapea.