Au acumulat averi impresionante, au pus bazele unor afaceri care au influentat viata multor persoane, au avut succes in business sau au suferit investind in afaceri care nu au mers, dar au si stiut cand si cum sa isi promoveze afacerile! Acestia sunt miliardarii Terrei, unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei.

Cu toate acestea, revista Forbes scrie ca deseori, nu providenta a fost cea care i-a ghidat sper succes, ci munca asidua, noptile nedormite, perseverenta si ingeniozitatea in aplicarea propriilor ganduri in ceea ce priveste business-ul lor. Iata cateva dintre cele mai sugestive citate inspirationale despre afaceri venite de la cativa miliardari ai lumii:

 

Warren Buffett, director al companiei de investitii Berkshire Hathaway

„In afaceri, regula numarul 1 este aceea de a nu pierde niciodata bani, iar regula numarul 2 se refera la faptul ca nu trebuie sa uiti niciodata de regula numarul 1.”

 

Carlos Slim Helu, director executiv al Telmex, America Movil, Grupo Carso

Citeste mai jos

„In cazul in care vei ajunge sa traiesti pentru opiniile altora, esti deja mort si scos din joc.”

 

Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA

„Doar cei care dorm nu fac greseli.”

 

Paul Getty, fondatorul Getty Oil Company

„In cazul in care nu iti poti inca numara banii, nu ai un miliard de dolari.”

 

Richard Branson, presedintele Virgin Group

„Noi cei de la Virgin Galactic, prima companie privata care va opera zboruri suborbitale cu pasageri, ne vom duce acolo unde nu a mai fost nimeni. Nu exista un model de urmat sau de copiat si de aceea suntem atat de incantati.”

Citeste si:  Tipuri de angajati provocatori si ce sa faci cu ei – Partea a II-a

 

Ted Turner, fondatorul grupului media CNN

„Imi plac foarte mult oamenii care sustin ca nu pot face ceva, nu e nimic care sa ma faca sa ma simt mai bine, pentru ca toata viata mea oamenii mi-au spus ca nu voi reusi.”

 

Steve Jobs, cofondator Apple

„Nu este bine pur si simplu sa-i intrebi pe clienti ce isi doresc si sa le oferi acel lucru. Pana in clipa cand vei construi acel ceva vor dori altceva.”

 

Oprah Winfrey, director executiv al Oprah Winfrey Network

„In viata, ca si in afaceri, vei deveni ceea ce crezi. Esti unde esti acum in viata pe baza a tot ceea ce ti-ai dorit candva.”

 

Andrew Carnegie, fondatorul Carnegie Steel Company

„Odata cu trecerea timpului si pe masura ce imbatranesc, acord tot mai putina atentie la ceea ce spun oamenii. Ma multumesc sa privesc ceea ce fac acestia.”

 

Mihai Matei