Cel care a pus pe picioare gigantul IT, Apple, regretatul Steve Jobs a fost o personalitate extrem de puternica, un vizionar care a tras dupa el intreaga companie si a ajuns sa aiba afaceri de miliarde de dolari anual. Totusi, un fost subaltern al acestuia de la Apple a facut cateva declaratii pentru Business Insider, din care reiese faptul ca in momentul cand Jobs era seful firmei, in cadrul acesteia nu se puteau folosi cuvinte ca „branding” sau „marketing”.

Un fost vicepresedinte al departamentului de comunicare al gigantului IT, Allison Johnson, a precizat ca acestea erau atunci cuvintele cele mai „temute” in intreaga companie. Potrivit datelor publicate de Business Insider, Allison Johnson s-a aflat pentru un interval de aproape 6 ani, intre 2005 si 2011, in apropierea lui Jobs si face cateva dezvaluriri despre modul cum privea genialul om de afaceri branding-ul.

Citeste mai jos

Conform fostei angajate, Steve Jobs spunea deseori ca multi oameni asociaza brandurile cu reclamele privite la televizor, anunturile de pe strada si cu alte lucruri foarte artificiale, care nu au vreo legatura cu produsul in sine.

„Jobs aprecia ca cel mai important lucru trebuia sa fie relatia dintre utilizatorul si produsul respectiv. De aceea, de fiecare data cand mentionam cuvantul ‘brand’, parea a fi o injuratura”, a marturisit Allison Johnson.

Referitor la industria de marketing, fostul specialist de comunicare de la Apple marturiseste ca Steve Jobs spunea la un anumit moment dat intr-o discutie cu oamenii din firma ca „in cazul in care nu ai valoare adaugata, atunci nu vei educa publicul despre un anumit produs. Daca nu il ajuti sa vada ce este mai bun din acest produs, nu vei reusi sa vinzi nimic”.

Citeste si:  Filme motivationale pentru antreprenori (partea I)

Marketingul presupune educarea publicului in privinta noilor produse!

Pentru miliardar, marketingul insemna de fapt un motiv pentru a educa publicul despre noile sale produse, lansate pe piata. Steve Jobs incerca sa arate publicului tot timpul de ce este minunat si util sa foloseasca unele dintre dispozitivele respective.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing si Branding

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Potrivit afirmatiilor fostei colege a miliardarului, in cadrul gigantului IT, Jobs dorea ca tot timpul, oamenii de vanzari sa fie foarte aproape de inginerii care dezvoltau produsele si sa le inteleaga activitatea.

„Am inteles care erau lucrurile cele mai importante legate de dispozitivele electronice, ce fel de motivatii aveau oamenii care le concepeau, ce sperau acestia sa realizeze si ce rol ar fi trebuit sa joace in vietile noastre. Iar pentru ca lucram indeaproape cu totii, reuseam mereu sa transmitem mai departe toate aceste experiente”, a mai spus fostul sef al diviziei de comunicare a Apple. Miliardarul Steve Jobs si-a pierdut viata in urma cu 3 ani, in 2011, din cauza unei afectiuni cancerigene.

 

Mihai Matei