Ideea ca weekend-ul exista pentru a nu face nimic nu exista in mintea celor mai multi oameni de succes.

Bineinteles ca ai voie sa te relaxezi, sa profiti de niste timp alaturi de cei dragi, dar a sta la televizor si a nu face nimic cat  e ziua de lunga nu este o optiune viabila. In acest articol iti vom da cateva sfaturi despre cum poti imbina utilul cu placutul, pentru niste saptamani mai productive si niste weekend-uri mai placute.

Iata ce ar trebui sa faci.

Planifica-ti weekend-urile din timp.

Iti planifici cariera, vacantele si fiecare sarcina pe care trebuie sa o indeplinesti. Totusi, nu iti planifici weekend-urile. Nu este vorba de a-ti crea o agenda a fiecarei zile de sambata si duminica, dar este important sa iti programezi cateva evenimente – fie ca te hotarasti sa mergi la un concert, fie ca vrei sa iesi la o bere cu prietenii.

 

Petrece timp cu cei dragi.

Foarte multi oameni de succes au probleme in viata personala pentru ca nu au cand sa acorde timp familiei si prietenilor. Ei bine, multi dintre ei si-au dat seama ca daca petrec in weekend timp alaturi de acestia, saptamanile lor sunt mult mai bune. Isi iau o piatra de pe suflet si isi pot canaliza atentia si energia in alte directii.

 

Deconecteaza-te.

Chiar daca stii ca mai ai cateva mail-uri de dat in interes de serviciu sau ca trebuie sa gasesti o solutie pentru o problema, nu ramane in starea de stres. Da, stim ca nu poti sterge cu buretele din minte aceste activitati profesionale, dar ar fi foarte bine daca ai putea sa te dedici cat mai mult activitatilor placute pe care ti-ai propus sa le faci.

Citeste si:  Metode practice prin care sa iti pierzi cei mai buni angajati – partea III

 

Pregateste-te pentru restul saptamanii.

Cand vine ziua de duminica, ar trebui sa iti aloci putin timp in care sa iti pui ordine in idei, in ceea ce priveste munca. Avand mintea linistita dupa relaxanta zi de sambata, vei putea sa iti organizezi gandurile mult mai repede si mai eficient.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In plus, ocupa-te de treburile pe care le ai, astfel incat sa nu iti ocupe timp in saptamana ce va veni. Curantenie, rufe, dus catelul la veterinar – cei mai multi oameni de succes isi gasesc timp pentru acestea in weekend, astfel incat sa nu isi inceapa saptamana cu treburile puse la zi.

Fa ceva diferit.


Nu in ultimul rand, este foarte important sa simti ca zilele de sambata si duminica sunt diferite de celelalte. Ocupa-te de hobby-urile tale sau, daca nu ai, gaseste activitati pe care nu le-ai putea face in cursul saptamanii. Astfel, iti vei incarca bateriile si iti vei recupera mintea si corpul dupa o saptamana grea.

 

Autor: Claudia Caraba