Multi dintre miliardarii planetei sunt invidiati pentru felul extravagant in care traiesc sau pentru marimea averii lor, pentru casele luxoase si impresionante pe care le detin sau masinile de top pe care le conduc. Si totusi, in spatele cortinei, o mare parte a acestora au dus o viata destul de dura, care uneori i-a constrans sa renunte la familie sau sa faca sacrificii foarte mari pentru a reusi in afacerile lor. Unii dintre cei mai bogati oameni ai lumii spun ca secretul reusitei in afaceri este dat de calitatea muncii depuse, de implicare, seriozitate si o buna intuitie.

Potrivit Business Insider, dintre cei peste 400 de miliardari ai lumii, circa 274 sunt antreprenori, in timp ce 6 din primii 10 cei mai bogati oameni si-au construit averea pas cu pas si nu au mostenit-o, iar suma averilor acestora este de circa 166,5 miliarde de dolari. Totusi, multi dintre acesti afaceristi nu reusesc sa isi mai ia de ani de zile un concediu, deoarece prefera sa continue sa-si creasca afacerile.

Citeste mai jos

Business Insider scrie despre opinia lui Steven Schonfel, CEO-ul de la Schonfeld Group, care crede ca nu exista inlocuitor pentru „munca din greu”. Schonfeld este posesorul unei averi de circa 1 miliard de dolari si sustine ca legile guvernamentale joaca un rol decisiv in industrie. „Interventia Executivului in sectorul privat reduce sansele de a avea o rata a profitabilitatii mai mare”, spune afaceristul.

Totusi, modul acesta de gandire nu este unul singular. Si alti miliardari gandesc la fel, iar printre acestia se numara si americanul Donald Trump, care este posesorul unei averi de peste 2 miliarde de dolari. Trump spun ca cei care isi doresc sa reuseasca sa isi indeplineasca visul de a detine propria afacere profitabila trebuie sa fie pregatiti sa faca totul singuri. „A fi antreprenor nu este un efort de grup. Iti solicita toate resursele si timpul de care dispui, iar in acest sens nu trebuie sa faci concesii”, apreciaza Trump.

Si John Catsimatidis, proprietar al companiei Red Apple Group si Gristedes Foods, avand o avere de 1,65 de miliarde de dolari, spune ca cine doreste sa reuseasca in business trebuie sa fie dispus sa se sacrifice si sa munceasca 7 zile din 7 pentru a castiga. „In cazul in care iti este imposibil sa faci acest lucru, mai bine ar fi sa ramai la job-ul pe care il ai. Trebuie sa fii pregatit sa treci prin momentele dificile, precum si cele bune, daca vrei sa ajungi undeva”, afirma Catsimatidis.

Orice antreprenor care isi doreste succesul ar trebui, la un moment dat, sa lucreze in domeniul vanzarilor directe!

Citeste si:  Tu stii cum sa te redresezi in caz ca afacerea intra in colaps?

O alta calitate importanta a unui om de afaceri de succes este aceea de a nu renunta in cazul unui esec. Doar insistenta si strategia bine gandita pot face diferenta fata de ceilalti, asa ca trebuie sa nu te descurajezi, pentru ca vei fi respins de multe ori.

Este important ca succesul sa aiba baze solide si sa fie cladit pe munca de jos. Initial, multi afaceristi de succes au avut joburi mici, care insa le-au dat posibilitatea sa se dezvolte si sa vina cu idei noi pentru propriile lor afaceri. Expertii spun ca orice antreprenor care isi doreste succesul ar trebui, la un moment dat, sa lucreze in domeniul vanzarilor directe.

De pilda, R.J. Kirk, patronul grupului care produce medicamente, New River Pharmaceutical, posesor al unei averi de peste 1,55 de miliarde de dolari, sustine ca este ideal ca un antreprenor sa castige experienta din vanzarile pe baza de comision. „Concurenta este deosebit de importanta, mai ales in cazul in care va pune in competitie cu alti vanzatori”, mai precizeaza R.J. Kirk. Potrivit acestuia, succesul vine numai in urma muncii sustinute, iar pentru asta orice antreprenor ar trebui sa lucreze direct cu clientii.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Pe de alta parte, mogulul domeniului imobiliar, Donald Trump, considera ca pentru un antreprenor de succes cea mai mare amenintare o reprezinta frica de ceea ce s-ar putea petrece in viitor. „Multi oameni nu realizeaza ca domeniul imobiliar functioneaza in mai multe cicluri sau etape, dar acesta este un aspect foarte normal”, spune miliardarul american.

Probleme pentru un om de afaceri pot sa se manifeste si din cauza ca bancile refuza sa ii acorde credite, iar acesta va trebui sa dovedeasca ca este corect si solvabil, considera si Leon Charney, care are afaceri de 1,3 miliarde de dolari in domeniul petrolier si imobiliar.

Majoritatea celor care au avut succes au afirmat ca daca si-ar dori sa investeasca masiv intr-un domeniu in viitor, ar vrea sa o faca in tehnologie si inovatie. Multi antreprenori bogati considera ca umanitatea ar putea fi schimbata in bine prin aparitia unor inventii in medicina si domeniul computerelor, care ar putea avea drept efecte prelungirea vietii, eradicarea unor boli si ridicarea standardelor de viata.

 

Mihai Matei