Specialistii din domeniile industriale si tehnice folosesc, in activitatea lor de zi cu zi, instrumente de masura si control. Asa cum le spune si denumirea, acestea ii ajuta sa masoare anumiti parametri ai curentului electric, precum tensiunea sau rezistenta, dar si alte marimi fizice. De obicei, aceste dispozitive reprezinta o investitie importanta, atat pentru marile companii, cat mai ales pentru inginerii sau tehnicienii care lucreaza pe cont propriu. Din acest motiv, oricine achizitioneaza un astfel de aparat trebuie sa se asigure ca a ales un model performant, care il va ajuta sa masoare cu exactitate tot ce are nevoie si care nu se va defecta iremediabil dupa doar cateva luni de utilizare.

Avand in vedere pretul lor, sunt putine locuri in Romania din care poti cumpara instrumente de masura de top, varfuri de gama de la producatori recunoscuti in domeniu. Unul dintre aceste locuri este compania Ronexprim, lider de peste 25 de ani pe piata romaneasca de instrumente de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica. Inca din 1991, Ronexprim comercializeaza produse performante de la branduri precum Fluke, Sonel sau Keysight, lideri la nivel mondial cu care a stabilit o relatie de colaborare nemaiintalnita in tara noastra.

Citeste mai jos

Pe langa performantele instrumentelor de masura comercializate, Ronexprim se remarca si prin diversitatea ofertei, dupa cum vom vedea in continuare. Compania, care a fost fondata drept Agentie si service al gigantului olandez Philips, a ajuns sa comercializeze in prezent urmatoarele tipuri de instrumente de masura:

– electrice (miliohmmetre, microohmmetre, multimetre si clesti de curent, testere);

– echipamente de proces (multimetre de proces, calibratoare);

Citeste si:  Cine te ajuta cu verificari PRAM si tablouri electrice de automatizare?

– electronice, pentru cercetare si proiectare (analizoare, frecventmetre, generatoare de semnal, osciloscoape);

– de metrologie (manometre);

– camere de termoviziune;

– nivele laser;

– telemetre;

– accesorii pentru instrumente de masura si control.

Camerele de termoviziune, multimetrele, osciloscoapele si celelalte dispozitive descrise mai sus reprezinta unele dintre cele mai utilizate instrumente de masura in domeniul industrial, atat datorita preciziei lor, cat si a altor doua calitati la fel de importante. In primul rand, este vorba despre versatilitate, intrucat acestea le permit specialistilor din domeniile tehnice sa masoare numerosi parametri cu un singur dispozitiv, ceea ce reprezinta o economie importanta de resurse financiare.

Citeste mai jos

In al doilea rand, tendinta in acest domeniu este de a face aparatele cat mai compacte si usoare, pentru a le asigura portabilitatea. Acest aspect garanteaza cea mai mare productivitate posibila, intrucat tehnicienii pot trimite datele direct de pe teren, ceea ce le ofera o importanta economie de timp.

Pe langa instrumentele de masura, dar si celelalte produse comercializate, spre exemplu spectrometre, microscoape sau sisteme de cantarire si dozare, compania Ronexprim ofera si cateva servicii la fel de importante. Este vorba in primul rand despre formarea unei noi generatii de profesionisti in industrie, dar si despre transferul de know-how cu privire la noile tehnologii si dispozitivele nou aparute pe piata. Totodata, compania organizeaza periodic training-uri si webinare, dar participa si la toate evenimentele relevante de profil autohtone, dar si internationale.