Oamenii obisnuiti acorda importanta petardelor si artificiilor doar de Anul Nou si in timpul zilelor orasului sau altor manifestari organizate de municipalitate in marile piete. Totusi, pasionatii de materiale pirotehnice si-ar dori sa gaseasca produse de calitate pe tot parcursul anului, iar pana de curand acest lucru nu era posibil in Romania. Totusi, in urma cu aproximativ un an, pe piata autohtona a aparut Ekopiro, magazin online autorizat de articole pirotehnice, cu o bogata experienta si succes in tari precum Ungaria, Cehia si Slovacia.

Compania a intrat in business-ul cu artificii din Romania dupa ce a observat cine se ocupa de obicei cu comercializarea de materiale pirotehnice intara noastra. Este vorba despre vanzatorii ambulanti care isi prezinta oferta pe tarabele din piete sau din portbagajul unei masini parcate in spatele blocurilor. Singurul lor scop este sa isi vanda produsele cat mai repede si sa faca profit, fara sa ii intereseze in vreun fel daca acestea sunt conforme si daca nu cumva pot provoca pagube insemnate sau chiar tragedii.

Citeste mai jos

De cand a ajuns in Romania, Ekopiro s-a dezvoltat in doua directii la fel de importante: vanzarea de artificii, petarde, rachete si alte materiale pirotehnice autorizate, respectiv educarea publicului cu privire la riscurile detonarii necorespunzatoare a acestora. Cel de-al doilea aspect este cu atat mai important cu cat, in tara noastra, articolele pirotehnice sunt de obicei asociate cu huliganii de pe stadioane si cu tinerii care le arunca haotic in multime, de Revelion.

 

In ceea ce priveste produsele din oferta sa, la Ekopiro gasesti:

– siruri de petarde, petarde F2, F3;

Citeste si:  Echipa de robotica Inventika Sensor On participa la FIRST® LEGO® League Open International Liban

– fumigene colorate si in mana;

– bombite de artificii si baterii de artificii;

– artificii de proximitate (pentru copii, candele romane, artificii de sol si de brad);

– rachete de Revelion;

– stroboscoape si torte de stadion;

– articole de petrecere (serpentine, lumanari, confetti, lampioane, artificii de tort, baloane);

– accesorii pentru materiale pirotehnice.

 

Toate acestea provin de la branduri recunoscute in domeniu, precum Dum Bum, Nebelschlag sau Funke.

Citeste mai jos

In ceea ce priveste educarea publicului, Ekopiro importa doar materiale pirotehnice autorizate, in ambalajul original, cu instructiunile de folosire, masurile de siguranta si contraindicatiile tiparite pe produse. In plus, pe site, compania precizeaza ca articolele pirotehnice trebuie depozitate in locuri ferite de caldura, umezeala si lumina, astfel avand garantia ca vor functiona ireprosabil, ca in filmuletele de prezentare.

Totodata, Ekopiro isi avertizeaza publicul, atat pe site, cat si pe retelele de socializare si alte medii, referitor la modul in care trebuie sa detoneze materialele pirotehnice. Majoritatea trebuie lansate exclusiv in aer liber, departe de zonele cu vegetatie uscata sau materiale inflamabile. Cei prezenti trebuie sa pastreze o distanta de siguranta de cativa metri (difera de la produs la produs), iar copiii si animalele de supraveghere sa se afle sub permanenta supraveghere. In plus, persoanele foarte obosite sau aflate sub influenta bauturilor alcoolice ori a substantelor interzise nu trebuie lasate sa manuiasca artificii sau petarde, intrucat pot provoca accidente cu pagube insemnate.