Daca ajungeti in situatia de a schimba mai des locul de munca, s-ar putea ca in viitor sa aveti probleme in ceea ce priveste cariera profesionala.

Conform datelor unei cercetari realizate de Emerging Workforce Study, multi dintre angajatori sunt de parere ca schimbarea frecventa a joburilor poate fi un impediment in selectarea unui candidat bun in viitor si in evolutia profesionala a acestuia, arata BBC.

Studiul a fost realizat pe circa 2.000 de salariati americani din diverse companii si arata faptul ca 6 din 10 dintre respondenti apreciaza ca, daca vor ajunge sa isi schimbe joburile odata la cativa ani, acest demers ar putea dauna grav carierei unei persoane.

Citeste mai jos

Cercetarea mai indica faptul ca peste 63% dintre angajati sustin ca evolutia carierei profesionale pe termen lung, depinde destul de mult de pastrarea indelungata a aceluiasi job.

BBC anunta ca rezultatele Emerging Workforce Study arata faptul ca economia a schimbat modul in care ne raportam la joburile actuale.

Conform expertilor firmei de cercetare, inainte de a debuta criza economica, nu era nimic neobisnuit ca unii salariati sa lucreze in aceeasi companie pentru mai multi ani.

70% din salariati spun ca angajamentul lor fata de firma depinde de siguranta pe termen lung a jobului respectiv!

In timpul recesiunii, angajatii au definit fidelitatea fata de o companie ca o contributie pe care o aduc la locul de munca, in clipa cand pastrarea jobului s-a dovedit a fi nesigura. Specialistii sustin ca acum, odata cu revenirea economica, multi salariati simt iar stabilitatea, iar asta are consecinte benefice pentru companie.

Cercetarea mentionata a mai indicat faptul ca 7 din 10 salariati considera ca angajamentul lor fata de firma angajatoare se afla in dependenta de siguranta pe termen lung a jobului respectiv.

Citeste si:  Vrei sa devii lider? Ideile tale trebuie sa ajunga la seful tau!

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Circa 83% dintre angajati spun ca loialitatea reprezinta „disponibilitatea de a ramane alaturi de un angajator pe termen lung”. In plus, peste 62% au apreciat ca: „loialitatea nu este conectata de un interval de timp petrecut intr-o anumita companie, ci tine de contributia adusa la bunastarea acesteia”.

Aproape 80 de procente dintre angajati au afirmat ca angajatorii ar trebui sa isi asume responsabilitatea pentru definirea unei cariere pentru angajatii lor, mai indica studiul.

 

Mihai Matei