Intr-o lume a afacerilor care au o dinamica deosebita, pentru un lider este foarte importanta motivarea echipei si cat de bine stie acesta sa isi valorifice abilitatile si competentele personale, in asa fel incat compania sa sa aiba un viitor frumos.

Multe dintre aceste abilitati se dobandesc pe parcursul unor traininguri intense, scrie Business Insider. Un manager trebuie sa fie eficient pentru a avea succes si este necesar sa nu saboteze progresul organizatiei pe care o reprezinta prin lipsa sa de cunostinte sau abilitati. Daca ajungi sa te afli in aceasta pozitie, cea de lider, este bine sa iti selectezi cu atentie oamenii care lucreaza pentru tine si sa iti majorezi astfel sansele de a avea succes in ceea ce intreprinzi!

Gandeste-te sa aplici tot timpul principiile unui bun motivator al echipei tale! Incearca sa construiesti relatii puternice cu oamenii tai, sa ii motivezi, sa fii demn de incredere si sa obtii de la acestia ceea ce doresti in mod firesc.

Citeste mai jos

Nu uita ca te poti folosi de diferite cai pentru motivarea echipei, financiare si non-financiare, creeaza oportunitati de dezvoltare pentru acestia si incurajeaza-le creativitatea la job.

Fa in asa fel incat membrii echipei tale sa munceasca impreuna, pentru atingerea unui obiectiv comun! Angajatii tai trebuie sa aiba parte de o atmosfera de prietenie, in care sa se accepte reciproc, dar si sa lucreze mai eficient.

Trebuie sa te perfectionezi in mod permanent, deoarece este loc de mai bine intotdeauna!

Chiar daca ai parte de o echipa foarte buna, motivata si bine disciplinata, este posibil sa nu aveti rezultate inca de la inceput, scrie Business Insider. De aceea, nu este bine sa te descurajezi imediat, ci sa ai rabdare!

Oamenii prefera persoanele consecvente, care sunt motivate, debordand de energie. Un lider trebuie sa aiba tot timpul lucrurile sub control, dand dovada de calm exemplar, fiind inspirat in deciziile sale. Ca sa emiti pretentii la o echipa cat mai coeziva, trebuie sa dai dovada de o buna comunicare cu membrii acesteia.

Citeste si:  3 argumente pro si contra unui start up

Trebuie sa stii ca nu poti motiva suficient de bine oamenii din subordinea ta, in cazul in care acestia nu inteleg ce vrei. Expertii sunt de parere ca abilitatea de a comunica eficient poate fi obtinuta prin practica. Incearca tot timpul sa gestionezi banii companiei eficient si sa nu faci cheltuieli fara rost. Impreuna cu echipa ta trebuie sa gestionezi cat mai bine aceste fonduri ale firmei.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In plus, este bine sa iti administrezi cat mai judicios timpul, deoarece acesta are suficiente nise prin care poate trece rapid. Trebuie ca termenele-limita sa fie respectate cu rigurozitate, este necesar sa fie stabilite foarte clar care sunt prioritatile, dar si strategiile necesare pentru realizarea lor!

Specialistii atrag atentia ca e posibil sa te preocupe foarte mult starea echipei tale si sa uiti de tine. De aceea, tot timpul trebuie sa iti descoperi zonele in care esti mai slab, sa inveti din erori si sa le remediezi cat mai bine! Nu uita ca trebuie sa te perfectionezi in mod permanent, deoarece este loc de mai bine intotdeauna.

Daca simti ca treci cu greu peste diverse probleme, ca ai ajuns la o limita in privinta oboselii acumulate de-a lungul orelor de la birou, nu ezita sa iei o pauza. Tine cont de faptul ca esti mai putin eficient ca manager in cazul in care esti foarte stresat. Este bine sa te si relaxezi si sa iti incarci bateriile, asa ca tine cont de faptul ca vei avea un randament mult mai eficace dupa ce ai revenit dintr-o vacanta petrecuta cu familia ta, de pilda.

Mihai Matei