Avand in vedere ca mare parte din zi este petrecuta la birou, oamenii au tendinta sa isi personalizeze spatiul de lucru. Fie ca este vorba despre un birou privat, fie de un spatiu comun, angajatii tind sa isi puna amprenta in locul in care petrec cel mai mult timp. Asta inseamna, documente colorate, pixuri, cani personalizate, desene, stickere si multe altele.

Daca mai punem la socoteala si faptul ca, in urma unui studiu, 57% dintre angajati spun ca isi judeca colegii de munca dupa cat de ordonat sau dezordonat le este spatiul unde lucreaza, biroul spune multe despre un om.

Citeste mai jos

Totul, de la decor, la aranjarea documenteleor si pozitionarea biroului, spune o poveste si lasa o anumita impresie colegilor de munca, managerilor si clientilor. Prin urmare, ce spune biroul tau despre tine?

Minimalist

Cu cat mai putin, cu cat mai bine. Persoanele care aleg sa-si decoreze biroul cat mai minimal, merg pe aceasta deviza. Nu este vorba despre cei organizati ci cei care nu-si decoreaza deloc biroul. Acest tip de angajat, se spune ca, este mai mult absent, intarzie, ia pauze de masa lungi si obisnuieste sa ignore email-urile. In general biroul este gol, doar laptop-ul si mouse-ul. Este posibil ca acesta sa-si caute un alt loc de munca.

Aglomerat

Persoanele care tind sa aibe un birou aglomerat sunt de cele mai multe ori cei mai implicati angajati. Biroul este foarte incarcat cu diverse documente, fie din proiectele actuale, fie cele vechi, cani de cafea, agrafe, notite lipite peste tot si agende. Aceste persoane tind sa se implice in fiecare proiect si sa-si expuna opiniile, sa scrie email-uri lungi. Insa este intotdeauna pregatit in situatiile criza.

Citeste si:  Beneficiile rasului la birou

Decorat

Persoanele al caror birou este plin de imagini si diverse obiecte care sa aimteasca de momente importante din viata sunt foarte implicate in ceea ce fac si cu o memorie foarte buna. Biroul este plin de poze, vederi, desene de copii, diplome si diverse obiecte. Acest tip de angajat este un om care lucreaza in echipa foarte bine si isi aminteste zilele de nastere ale tuturor colegilor. Vorbeste foarte des despre vacantele si excursiile recente. La munca este o persoana devotata si implicata.

Citeste mai jos

Echipat

Acest tip de angajat are toate gadget-urile si echipamentul de care are nevoie pentru a-si maximiza productivitatea. Biroul este impresionant, exista mai multe ecrane, mai multe dispozitive. Genul acesta de persoana este de cele mai multe ori ocupata, de putine ori disponibila sa ajute, destul de inchisa si prefera sa nu se implice prea des in discutii cu ceilalti colegi de munca.

Ordonat

Persoanele al caror birou este decorat echilibrat, sunt persoane calme. Au un birou spatios, cu cateva obiecte care sa-l infrumuseteze, dar care sa nu incurce. Este o prezenta calma in birou, cu o atitudine pozitiva, optimista de fel. In ceea ce priveste modul de lucru, tinde sa depaseasca termenele limita, dar ofera tuturor feedback pozitiv, accepta opiniile celor din jur si este foarte atent si meticulos.